Varrak: lugejad armastavad apteeker Melchiori

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varraku lugejate lemmikraamatud 2014
Varraku lugejate lemmikraamatud 2014 Foto: Varrak

Juba teist aastat järjest korraldas kirjastus Varrak aasta lõpus küsitluse, mis oli 2014. aastal Varraku kirjastatud raamatutest lugejate arvates kõige parem. Käesoleval aastal selgitati parimad välja nii ilukirjanduse kui ka mitte-ilukirjanduse kategoorias.

Küsimusele vastajaid oli pea 400. Ilukirjanduse valdkonnas nimetati üle 100 raamatu ja mitte-ilukirjanduse kategoorias mainiti pea 80 teost. Mõned nimetatud raamatutest olid küll varasema ilmumise ajaga, aga siiski näitab nii suur lemmikraamatute arv, et pea iga Varrakus kirjastatud raamat leiab tee vähemalt mõne lugeja südamesse.

Ilukirjanduse kategooria esimeseks ja ülekaalukaks üldvõitjaks osutus järjekordselt  Indrek Hargla romaan apteeker Melchiorist, sel aastal siis «Apteeker Melchior ja Tallinna kroonika». 2013. aastal saavutas üldvõidu tema romaan «Apteeker Melchior ja Pirita kägistaja».

Mitte-ilukirjanduse kategoorias ilmunud teostest sai kõige enam poolthääli Norman Daviese «Euroopa ajalugu».

Alates teisest kohast on mõlemad lemmikute edetabelid küllaltki ühtlased,  iga järgnev koht erines eelnevast üldjuhul vaid ühe-kahe hääle võrra, mistõttu  võib julgelt väita, et lugejatele sobib kirjastuse Varrak raamatute valik hästi, igaüks leiab oma lemmiku.

Lugejate viis lemmikraamatut ilukirjanduse kategoorias:

  1. Indrek Hargla, «Apteeker Melchior ja Tallinna kroonika»
  2. Andrus Kivirähk,  «Suur Tõll»
  3. Paolo Coelho, «Abielurikkumine»
  4. Gillian Flynn, «Kadunud»
  5. Laila Hirvisaari, «Meie, keisrinna»

Lugejate viis lemmikraamatut mitte-ilukirjanduse kategoorias:

  1. Norman Davies, «Euroopa ajalugu»
  2. Tarvo Valker,  «Eesti röövlinnud»
  3. Kristel Vilbaste, «Jõhvikas»
  4. Õpilase geograafia entsüklopeedia
  5. Evelin Ilves, «Leib. Ilo & vägi. Bread. The Beauty & the Might»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles