Apollo valib koos lugejatega 2014. aasta parimad eestikeelsed raamatud

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apollo logo
Apollo logo Foto: Apollo

Eesti suurim raamatukaupluste kett Apollo selgitab koostöös Eesti Kirjastuste Liidu ja oma lugejatega välja 2014. aasta parimad eesti autorite raamatud. Veebruari teises pooles toimuval tunnustusüritusel kuulutatakse välja kõigi seitsme kategooria võitjaid. 

«2014 aasta parimaid eesti autorite raamatuid välja valides tõdesime, et just eesti autori kirjutatud romaan või eestlase enda lugu on Apollo 2014.a. raamatute edetabelites kõrgeimatel kohtadel,» sõnas Apollo turundusjuht Liisi Paas. «Antud rahvahääletusega selgitame välja omakorda parimatest parimad. Julgustame uusi autoreid ka tulevikus kirjutama, sest parimate raamatute hääletuse nimekirja pääsevad nii uute kui ka juba tuntud autorite teosed ja seda võrdsetel kriteeriumitel – raamat peab leidma märkimist väärt vastuvõtu lugejate poolt,» lisas Paas.

Tema sõnul valis Apollo eelmisel aastal ilmunud eesti autorite raamatute seast koos Eesti Kirjastuste Liiduga igas kategoorias kümme teost. Nimekirja koostamisel lähtuti järgmistest aspektidest: raamatu esmatrükk 2014. aastal, müüginumbrid, teose sisu ning selle erakordsus. Apollo ja Eesti Kirjastuste Liidu eelvalikust saavad lugejad omakorda valida e-hääletuse teel oma lemmikud ning enim rahva hääli kogunud teosed kuulutataksegi Apollo 2014. aasta parimateks.

Rahvahääletus on alanud ja oma lemmiku poolt saab hääletada jaanuari lõpuni. Hääletus toimub Apollo kodulehel aadressil www.apollo.ee/parimadraamatud. Kõigi valikus osalenud inimeste vahel loositakse välja uus Apollo e-luger 2 ja 2x30 euro väärtuses Apollo kinkekaarte.

Parimad eesti autorite raamatud selgitatakse välja järgmistes kategooriates:
eesti autorite ilukirjandus,
eesti autorite luule,
eestlase lugu,
eesti autorite lasteraamat,
esti autorite aimeraamat,
eesti autorite käsiraamat,  
Apollo lemmik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles