Rein Raua lühijutt valiti Euroopa paremiku hulka

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Raud
Rein Raud Foto: Erakogu

Rein Raua jutt pealkirjaga «The Demise of Engineer G» (Insener G. lahkumine) ilmus hiljuti kogumikus Best European Fiction 2015. 

Seda kogumikku annab välja väike, kuid väga mõjukas USA kirjastus Dalkey Archive Press. Tänavune on juba kuues selline aastakogumik.

«See kirjastus on andnud välja paljusid USA tippkirjanikke, nagu David Foster Wallace jt,» ütles Raud. «Dalkey Archive annab ka regulaarselt välja tõlkeid teistestki keeltest kui inglise või saksa keel.» Dalkey Archive Pressi peatoimetaja John O'Brian on mitu korda Eestis käinud. Varemgi on selles kogumikus ilmunud Eesti autorite loomingut, näiteks Toomas Vint ja Elo Vee.

Raua poole pöördus kogumiku toimetaja palvega lähetada mingi valik tekstidest, mis oleks juba eesti keeles ilmunud. Oma mõnda aega tagasi ilmunud lugude ja arutluste kogust «Pisiasjad, mis omavad tähtsust» leidis Raud sobiva pala, millele pani nimeks «Insener G lahkumine». Inglise keelde tõlkis selle Matthew Hyde. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles