Enn Kunila kogu teoseid eksponeeritakse kuulsas Rooma muuseumis

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Kunila kunstikogu aarded Mikkeli muuseumis
Enn Kunila kunstikogu aarded Mikkeli muuseumis Foto: Viktor Burkivski

30. jaanuaril avatakse Roomas kuulsas Vittoriano muuseumis näitus „Nordic Colours. Estonian art 1910-1945, from Enn Kunila’s collection". 

Väljapanek koondab 45 teost 19 kunstnikult, keskendudes siinsete autorite kodu- ja välismaal, peaasjalikult Itaalias, loodud maalidele. Autorite seas on Konrad Mägi, Ants Laikmaa, Nikolai Triik ja paljud teised, kirjutatakse Kunila kunstikogu koduleheküljel.

Näitus toimub koostöös Eesti Suursaatkonnaga Roomas. Näituse kuraatoriks on kunstiteadlane Eero Epner ja kujundajaks on kunstnik Tõnis Saadoja. Näitusega kaasneb itaalia- ja ingliskeelne kataloog ning toimuvad eesti kunsti tutvustavad loengud. Väljapanek jääb avatuks 12. veebruarini.

Isamaa Altarina tuntud arhitekt Giuseppe Sacconi loodud ja kuningas Vittorio Emanuele II-le püstitatud monumentaalne ehitis ehk Vittoriano muuseumikompleks (Museo del Vittoriano) on institutsionaalsel tasandil kõige väärikam Itaalia muuseum, mis tegutseb koostöös Itaalia Vabariigi presidendipaleega.

Vittorianos on varem eksponeeritud mh Vincent van Goghi, Salvador Dali, Piet Mondriani jt teoseid. 2014. aasta esimeses pooles toimus muuseumis ulatuslik näitus Musée d’Orsay kogude põhjal Monet’, Gauguini, Degas’ Seurat’, Manet’ ja teiste maalidega.

Muuseumikompleks asub Rooma südalinnas mõneminutilise jalutuskäigu kaugusel Colosseumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles