Kumu pakub peadpööritavat glamuuri

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidu sinus eneses: keskel näituse signatuurkleit, Jeanne Mercier’ sädelevast brokaadist õhtukleit.
Pidu sinus eneses: keskel näituse signatuurkleit, Jeanne Mercier’ sädelevast brokaadist õhtukleit. Foto: Peeter Langovits

Järgmisel nädalal pakub Kumu auditoorium teile kaht võimalust süüvida 1920. aastate glamuurimaailma ja kultuuriatmosfääri. 

Seoses viimast nädalat avatud näitusega „Pidu sinus eneses. Art déco mood Aleksandr Vassiljevi kogust” toimub kaks filmiseanssi: 14.01 kell 18.00 BBC dokumentaalsari „Glamuuri kuldajastu” ning 15.01 kell 18.00 režissöör Jack Claytoni mängufilm „Suur Gatsby”. Mõlemad filmid on inglise keeles. Seansid on tasuta.

2009. aastal valminud sari „Glamuuri kuldajastu” käsitleb eri peatükkide all kümnendil toimunud muutusi Suurbritannias, mis puudutasid nii noortekultuuri, art déco mõjutustega disaini ja arhitektuuri kui ka USA filmitööstuse kaasa toodud suundumusi.

Näitamisele tulevad 3-osalise sarja 2. ja 3. jagu: „Ilus ja neetud” („Beautiful and Damned”) ja „Hollywoodist mõjutatud” („Hooked on Hollywood”). Filmid juhatab sisse Kumu publikuprogrammide kuraator Mary-Ann Talvistu.

Režissöör Jack Claytoni 1974. aastal valminud mängufilm „Suur Gatsby” on F. Scott Fitzgeraldi samanimelise romaani klassikaline ekraniseering, mis viib vaataja 1920. aastate kõrgklassi pillava jõudeelu keskele ning annab visuaalselt nauditava ülevaate tolleaegsetest ilukaanonitest, kostüümidest ja olustikust.

Filmi stsenaariumi kohandas romaani põhjal Francis Ford Coppola, peaosades Robert Redford ja Mia Farrow.

NB! Enne mängufilmi „Suur Gatsby” on kõik huvilised oodatud kell 17.15 toimuvale art déco moodi tutvustavale lühituurile näitusel „Pidu sinus eneses”. Piiratud kohtade arvu tõttu on vajalik eelregistreerimine aadressil kumu@ekm.ee. Osalemine muuseumipiletiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles