Kristjan Raua majamuuseumi saatus endiselt ebaselge

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Raua majamuuseum
Kristjan Raua majamuuseum Foto: Raigo Pajula

Tallinnas tänavu 31. märtsil suletud eraomandisse kuuluva Kristjan Raua majamuuseumi küsimus on kultuuriministeeriumis endiselt arutlusel, kuid muuseumi tuleviku kohta seni midagi selgemaks saanud pole.


Ministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Ave-Toots Erelt kinnitas Postimees.ee'le, et Raua majamuuseumi edasist tegevust tuleb elavdada ning investeerida renoveerimistöödesse.

Erelt lisas samas, et riigi jaoks on eraomandis muuseumisse investeerimine keeruline ja ministeerium otsib võimalikke lahendusi.

Kristjan Raua majamuuseum Nõmmel suleti külastajatele tänavu 31. märtsil, kuna Eesti Kunstimuuseum ei leidnud vahendeid sellisel kujul majamuuseumi tegevuse jätkamiseks.

Nõmme linnaosa valitsus saatis veebruaris kultuuriminister Laine Jänesele kirja, kus paluti kaaluda võimalust toetada majamuuseumi liitmist Nõmme muuseumiga, mis tegutseb linnaosavalitsuse juures.

Linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul pole selles küsimuses kultuuriministeeriumilt tänaseni mingit tagasisidet saadud ning linnaosavalitsus saatis ministeeriumile eelmisel nädalal uue kirja.

Vakra avaldas lootust, et kultuuriministeerium on siiski koostööle avatud.

«Peatselt algab kütteperiood ning maja säilitamise osas on vaja mingi lahendus leida. Selline viivitamine Eesti ühe silmapaistvama kultuuritegelase pärandi säilimise osas on lubamatu ning kultuuriministeeriumile au ei tee,» lisas Vakra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles