Ajaloomuuseumis toimub Vald Pandi teemaline mälumäng

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Pant
Valdo Pant Foto: ERRi arhiiv

Kolmapäeval, 21. jaanuaril kell 18.00 toimub Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe lossi tallihoones (Pirita tee 66, Tallinn) mälumäng teemal "Valdo Pant - meedia eri" . 

Eesti Ajaloomuuseum alustas 2014. aasta detsembris Maarjamäe tallihoones mälumängu sarjaga „Murra mälu”.

Seekordne viktoriin on pühendatud  Valdo Pandile, kelle sünniaastapäeval mälumäng toimub. Valdo Pant (21. jaanuar 1928 – 30. juuli 1976) oli eesti ajakirjanik, raadio- ja telesaatejuht.  Aastal 1948 alustas ta tööd Eesti Raadios reporteri, kommentaatori ja saatejuhina. Aastal 1966 asus Pant tööle Eesti Televisioonis, kus juhtis Eesti TV mälumängusaateid, sealhulgas rahvusvahelist telesaadet "Naapurivisa", kus eesti ja soome kilvarid teineteiselt mõõtu võtsid. Pandi algatusel hakati viktoriini nimetama mälumänguks.

Mälumäng toimub koostöös ERR-i Muuseumiga. Mälumängus osalemiseks moodustage võistkond ja tulge pange oma teadmised proovile! Küsimused ei eelda põhjalikke faktiteadmisi ajaloost vaid garanteerivad meeleoluka õhtu ning annavad juurde uusi teadmisi.

Mälumänguõhtul saab osaleda eelregistreerimisel. Registreeri oma meeskond SIIN. Oodatud on 3-5 liikmelised võistkonnad, osalustasu 3 eurot inimene.

Mängu juhib kunagine ETV programmi peadirektor, muuseumi juhataja ja Valdo Pandi elutöö uurija Voldemar Lindström.

Üritus algab kell 18.00 ja kestab kuni kell 20.00. Võitjatele au ja kuulsus ning põnevad auhinnad Eesti Ajaloomuuseumilt.  Enne üritust on võimalik tutvuda ka tallihoones avatud näitusega „Riik malelaual. Saksa okupatsioon Eestis 1941–1944“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles