Tagasihoidlik filmiaasta ei pidurdanud kinokülastusi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kääbik: Viie väe lahing».
«Kääbik: Viie väe lahing». Foto: outnow.ch

Forum Cinemas kinod kogusid 2014. aastal sarnaselt kahele viimasele aastale taas üle 1,2 miljoni külastuse, mis on kinojuhi sõnul väga hea tulemus arvestades 2014. aasta tagasihoidlikku filmivalikut.

Kristjan Kongo sõnul viitavad kõik märgid sellele, et Eesti tarbija optimism on kasvanud. „On näha, et soodsamate seansside asemel ostetakse julgemalt pileteid õhtustele ja nädalavahetuse linastustele ning kallimatele 3D seanssidele, samuti käiakse populaarseid animafilme vaatamas terve perega. Suuremat optimismi näitab ka kinoseansile ostetavate suupistete aktiivne müük ning kasvav suupistete keskmine kogumaksumus külastaja kohta,“ tõi Kongo näiteid muutunud tarbijakäitumisest.

Asjaolu, et külastuste hulk ületab jätkuvalt 1,2 miljoni piiri, on Kongo sõnul mõnevõrra üllatav, sest 2014. aasta ei olnud filmimaastikul just kirkaimate killast.

„Tavaliselt ei sõltu kinoskäimise aktiivsus mitte niivõrd kinopileti hinnast kui filmivalikust. Kui 2013. aastal kogus meie kinode kõige populaarseim linateos „Mina, supervaras 2“ ühtekokku üle 47 000 vaatamise, siis mullune hitt „Lumekuninganna ja igavene talv“ piirdus vähem kui 35 000 vaatajaga,“ rääkis ta. Tema sõnul näitab suurte külastajamagnetite puudumist ka 2014. aasta populaarseimate filmide tagasihoidlikum piletitulu – „Lumekuninganna“ kogus Forum Cinemas kinodes pea kaks korda vähem piletitulu kui näiteks „Jääaeg 4“ 2012. aastal.

Tema hinnangul püsib külastuste arv jätkuvalt kõrgel seetõttu, et publikule pakutavate filmide, ülekannete ja eriürituste hulk on aasta-aastalt kasvanud. „Kui 2012. aastal oli publikul võimalus näha suurel ekraanil 237 filmi või lavastust, siis 2014. aastal küündis see number  juba 269. Valikuvõimaluste rohkus ning tihe töö eriürituste ja turunduskampaaniate korraldamisel on aidanud saavutada selle, et inimesed jõuavad meie kinodesse üha sagedamini,“ kinnitas ta.

„Kõik see annab lootust, et 2015. aasta tuleb väga edukas. Publiku ette jõuavad sellised suured filmihitid nagu „50 halli varjundit“, Bondi-saaga järjekordne osa ning aasta lõpus ka „Star Wars VII“. Kinno jõuavad ka head Eesti filmid – teiste seas näiteks „1944“ ja „Supilinna salaselts“, mis kahtlemata toovad kinno väga palju nii suuri kui väikseid filmisõpru,“ tõdes Kongo.

Forum Cinemas on Eesti suurim kinokett, mis kuulub Põhjamaade juhtivasse kinogruppi Nordic Cinema Group. Forum Cinemas opereerib Coca-Cola Plaza kino Tallinnas, Ekraan kino Tartus ja Astri kino Narvas. Kolme kino 16 saalis on ühtekokku 2594 istekohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles