Vaata: fotonäitus: "10 aastat Euroopa liidus"

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval avati Euroopa Liidu Maja infokeskuses Peeter Langovitsi fotonäitus „10 aastat Euroopa Liidus. Tänavapiltniku tagasivaade“.

Pildid on tehtud Eesti Euroopa Liiduga liitumise päeval 1. mail 2004 ning täpselt kümme aastat hiljem, 1. mail 2014. Näituse korraldaja on Euroopa Komisjoni Eesti esindus.

„Igapäeva askeldustes ei märka me sageli kõike, mis meid ümbritsevas aastatega muutunud on. Kui Euroopa Liiduga ühinemise päev 2004. aastal oli sündmusterohke, siis 2014. aasta mai algus möödus eriliste ettevõtmisteta. Kümme aastat pole pikk aeg, et teha kõrgelennulisi üldistusi. Põlise tallinlasena püüdsin ka sel päeval jäädvustada kõike tavalist milles elame ja hingame. Olin kaameraga samadel radadel, mis 10 aasta eest kaadrisse jäid, kuid ka mujal, mis hetkel meeli köitis. Näitus sündis spontaanselt ega pretendeeri Tallinnas toimunu täielikule dokumenteerimisele. See on minu kui tänavapiltniku subjektiivne vaatenurk,“ ütles Peeter Langovits näitust kommenteerides.

Peeter Langovits on pressifotograafina tegutsenud ligi 30 aastat, neist 19 aastat ajalehes Postimees. Fotokaamera pole olnud talle üksnes töövahend – kirgliku tänavapiltnikuna on Peeter Langovits harjunud maailma vaatama läbi kaamerasilma ka tööst vabadel hetkedel.

Näitus jääb Euroopa Liidu infokeskuse saalis avatuks kuni maini 2015. Infokeskus asub Euroopa Liidu Majas aadressil Rävala 4 (sissepääs Laikmaa tänavalt) ning on avatud tööpäevadel kell 11.00–17.00. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles