Kultuuriministeeriumi kultuurisõbra konkurss osutus menukaks

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeo 2. kontsert. Laulupidu Tallinna Lauluväljakul.Kultuuriminister Urve Tiidus.  06JUL14 FOTO: ERIK PROZES / POSTIMEES
Laulupeo 2. kontsert. Laulupidu Tallinna Lauluväljakul.Kultuuriminister Urve Tiidus. 06JUL14 FOTO: ERIK PROZES / POSTIMEES Foto: ERIK PROZES/

Kultuuriministeeriumi konkursile Kultuuri sõber 2014 on esitatud kokku 88 kandidaati, kes on kultuurivaldkonda eelmise aasta jooksul eriliselt panustanud või olnud kultuurirahvale toeks oma tegudega.

„Konkurss on ka sel korral olnud väga menukas. Esitatud kandidaatide hulgast leiame nii üksikisikutest ettevõtjaid kui ka suuri organisatsioone. Tuleb olla tänulik kõigile, kes on pidanud oluliseks kultuuri toetajaid esile tõsta,“ rääkis kultuuriminister Urve Tiidus.

Tunnustusele on esitatud nii suurte üleriigiliste ettevõtmiste toetajaid kui ka neid, kes on õla alla pannud väiksematele kultuurisündmustele. „Sellest võime välja lugeda, et elav kultuurielu toimub mitte ainult Tallinnas või teistes suuremates keskustes, vaid ka kõikjal mujal üle Eesti. Alati ei ole olulised ka kultuurile minevad suured rahasummad, vaid kogukondade ühine tahe midagi koos luua. Seda siirast tahet me peamegi märkama ja väärtustama,“ märkis Tiidus.

Esitatud kandidaatide hulgast valitakse välja kultuuri sõbrad ning kolm „Aasta kultuurisõpra“, kes on tunnustuse väljakuulutamisele eelnenud aasta jooksul kultuurivaldkonda enim panustanud. 

Kultuuriminister kuulutab konkursi laureaadid välja 10. veebruaril 2015 kinos Artis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles