Eesti animafilmid linastuvad Londoni festivalil

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga ja Priit Pärn.
Olga ja Priit Pärn. Foto: SCANPIX

Seitse Eesti autori filmi linastuvad Londoni rahvusvahelisel animafilmide festivalil, mis on eelkõige suunatud laiale publikule, andes tavainimestele võimaluse vaadata maailma tippanimatsioone.

Martinus Klemet on oma elu kolmanda lühianimatsiooniga «Õhus», mis linastub ka Londoni festivalil, võitnud juba ühe peaauhinna Melbourne'is, seda oma õpetaja ja vanameistri Priit Pärna ning tema kaasa Olga ees, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Samas said perekond Pärnad Austraalias filmiga «Tuukrid vihmas» publiku lemmiku auhinna ning kokku on see film võitnud üle maailma neli peaauhinda, kusjuures ka animatsioonimaailma nimekaimatel festivalidel Hiroshimas ja Sagrebis.

Lisaks käib praegu paberite vormistamine, et «Tuukritega vihmas» kandideerida lühianimatsiooni Oscarile - seda pole ükski Eesti lühianimatsioon kunagi varem teinud.

Pärnad lisasid, et Eesti animatsioonid on sellel aasta rohkem kui kümnel festivalil saanud peaauhinna ja neid hinnatakse maailmas kõrgelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles