Esmakordselt ajaloos: naine "Mnemoturniiris"

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Kõivupuu
Marju Kõivupuu Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Pärast Hardo Aasmäe lahkumist otsis Vikerraadio populaarse mälumängusaate mnemo-meeskonda asendusliiget. Neli saadet salvestati Hannes Rummiga, aga siis leiti uus osaleja. 

"Mnemoturniiri meeskonda uue liikme leidmine tundus alguses väga raske. Aastate jooksul sai Hardo Aasmäest justkui selle saate sümbol. Igal meekonnaliikmel on oma tugev külg ning Hardo arutlused olid ikka väga nauditavad," rääkis Vikerraadio peatoimetaja Riina Rõõmus.

"Paar nädalat tagasi saime ühelt kauaaegselt Mnemoturniiri kuulajalt kirja. Ta küsis, kas oleme juba Hardole asendaja leidnud ja kas see võiks ehk  olla hoopis naine. Ausalt öeldes polnud see mõte meile varem pähe tulnud, ilmselt oli tugevalt kinnistunud eelarvamus Mnemoturniirist kui meeste saatest.  

Kuid idee tuua saatesse ajaloo esimene naissoost mälumängija tundus kohe hea.

Marju Kõivupuu nime pakkus esimesena välja saate toimetaja Marje Lenk ja see mõte meeldis kõigile. Marju on julge ja sõnakas, selle saate jaoks lausa loodud. Pealegi pole vist Mnemoturniiri võistkonnas varem folkloristi olnudki. 

Õnneks oli Marju kohe nõus ja nüüd ei ole muud kui oodata esimest salvestust 10. veebruaril.

Vikerraadio toimetuses tuleb hakata ümber harjutama sissejuurdunud kõnepruuki, enam ei kõlba öelda "mnemo-meeskond"."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles