Ajaloolased on Mahtra talurahvamuuseumi kolimise vastu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahtra talurahvamuuseum.
Mahtra talurahvamuuseum. Foto: http://www.mahtramuuseum.ee/

Kümme tuntud ajaloolast taunivad Mahtra talurahvamuuseumi kava kolida muuseum ümber Juuru mõisa hoonetesse ja muuta praegune peamiselt talurahvakultuuri tutvustav maakonnamuuseum baltisaksa kultuuri muuseumiks.

«Praegune plaan muuta Mahtra talurahvamuuseum mingiks baltisaksa kultuuri muuseumiks, mille juures on ripatsina talurahva osakond, tundub meile küll täiesti vastuvõetamatu ja meie talurahva väärikust alandav,» ütles ajaloolane Tiit Rosenberg «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Rosenbergi sõnul sobib baltisaksa kultuuri eksponeerimiseks mõni palju väärikam Raplamaa mõis, näiteks Raikküla.

Mahtra talurahvamuuseumi direktori kt Ivar Reidla märkis, et talli hoone oli just koht, kus talupoeg tegutses, mistõttu ei ole Juuru mõisa ja hobusetalli kolimine nii vastunäidustatud.

Mahtra talurahvamuuseumi nõukogu liige Sirje Endre toonitas, et muuseumi kontseptsiooni aitas välja töötada Eesti Ajaloomuuseum, mille teabes ja väärikuses ei ole põhjust kahelda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles