Kunstihoone otsib kuraatorit 850 euro eest kuus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kunstihoone Vabaduse väljakul, 1934. Arhitektid Anton Soans ja Edgar Kuusik.
«Märgilisim hoone Eestis,» ütleb Jaan Elken. «Klassitsistliku sümmeetria ja funktsionalistliku vormikõnega hoonekuubi naelaks on klaaslaest kumava loomuliku valgusega suur näitusesaal. Kunstide sünteesist jutustav maja on detailides veatu keldrist pööninguni – Kuku on vist ainuke keldrilokaal Tallinnas, kus planeeringu suursugusus viib kohe sisenedes peast mõtted, et viibid keldris ja aknaid ei olegi!»
Tallinna Kunstihoone Vabaduse väljakul, 1934. Arhitektid Anton Soans ja Edgar Kuusik. «Märgilisim hoone Eestis,» ütleb Jaan Elken. «Klassitsistliku sümmeetria ja funktsionalistliku vormikõnega hoonekuubi naelaks on klaaslaest kumava loomuliku valgusega suur näitusesaal. Kunstide sünteesist jutustav maja on detailides veatu keldrist pööninguni – Kuku on vist ainuke keldrilokaal Tallinnas, kus planeeringu suursugusus viib kohe sisenedes peast mõtted, et viibid keldris ja aknaid ei olegi!» Foto: EESTI ARHITEKTUURIMUUSEUM

Seoses 25. jaanuaril lõppenud ja läbi kukkunud kuraator-projektijuhi konkursiga otsib Tallinna kunstihoone taas töötajat. Allpool järgneb töötaja otsimise kuulutus. 

Tallinna Kunstihoone otsib KURAATOR-PROJEKTIJUHTI

See on ainulaadne võimalus anda uus hingamine ühele olulisimale kunstiinstitutsioonile Eestis. Tule ja liitu Kunstihoone meeskonnaga!

Kunstihoone ei eelista üht kunstiliiki või meediumit teisele, vaid näituseprogramm tõukub probleemistikust, mis on Eesti elus olulised. Näeme Kunstihoonet kohana, kus otsitakse vastuseid just tänases Eestis olulistele ühiskondlikele, esteetilistele ning eksistentsiaalsetele küsimustele unustamata seejuures globaalset konteksti.

See on institutsioon kaasaegsetele eesti inimestele, mis suhtleb kaasaegsel viisil. Siin kohtuvad eesti kunstnikud väliskuraatorite ja kolleegidega ning eesti kunstipublik kunstilugude paljususega. Saavad kokku erinevad kunstiajalood. Toimub pidev mitmetasandiline mõttevahetus ja kunstiajaloo loomine.

KANDIDEERIMISEKS ESITA:
- avaldus;
- elulookirjeldus;
- vabalt valitud teemal näituseprojekt, mis arvestab võimalikult optimaalses ja tasakaalustatud mahus Kunstihoonele oluliste tegutsemispõhimõtetega:
a) põlvkondadeülesusega – näituseprojekt seob ühtseks tervikuks meie tänase kunstivälja eri põlvkondade kunstnike erinevaid tööpraktikaid, ta on võimeline kõnetama ja algatama dialoogi erineva kunstikogemusega looja ja vastuvõtja vahel siin ja praegu;
b) avatusega maailmale - projektil on soovitavalt ka rahvusvaheline mõõde.

Projekt peab olema teostatav 2016 aastal, ideaalis aasta esimeses kvartalis. Projektikirjeldusele tuleb lisada töögraafik, mis sisaldab realistlikult nähtud ettevalmistustappe.

TÖÖ KIRJELDUS:
kuraator - projektijuht vastutab Tallinna Kunstihoone ja Tallinna Linnagalerii näitusteprogrammi koostamise eest, osaledes samas ka meeskonnatöös igapäevaste otsuste ja ülesannete täitmisel:
- ta on vastutav programmi sisu eest ning töötab programmi koostamisel tihedas koostöös ülejäänud Kunstihoone meeskonna, kunstnike ning külaliskuraatoritega;
- tal on kohustus ise kureerida vähemalt üks ning võimalusel kuni kaks näitust aastas Kunstihoones;
- ta toetab programmis osalevaid kunstnikke ning kuraatoreid näituste elluviimisel, sealhulgas avaliku kommunikatsiooni, loomingulise protsessi ning ruumilahenduste osas;
- ta loob väga head programmi ning säravaid kuraatoriprojekte;
- ta aitab haridustöötajal luua suurepärast publikuprogrammi;
- ta kirjutab oivalisi saate- ja kataloogitekste ning pressiteateid;
- lisaks suurepärasele tööle sisuga oskab ta koostada eelarveid, aruandeid ning rahastamistaotlusi;
- ta suhtleb meelsasti kunstihoone toetajatega.

PARIMAL KANDIDAADIL ON:
Eestis tunnustatud kunsti või kultuuriteoreetiline kõrgharidus;
arvestatav kureerimiskogemus;
soov ja oskus olla hea meeskonnamängija;
väga hea inglise keele oskus.

EELISE ANNAVAD:
rahvusvaheline kuraatorikogemus ja kontaktivõrgustik;
enam kui ühe võõrkeele oskus.

KUNSTIHOONE PAKUB:
ainulaadset võimalust erialaseks tööks ja eneseteostuseks;
brutopalka 850€ kuus;
35 kalendripäeva palgalist puhkust.

TÖÖLE ASUMINE:
niipea kui võimalik.

KONTAKT:
taaniel@kunstihoone.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles