Amatööridena unelmate areenile

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortekoor E STuudio: tagumises reas Mark Laane (22), Tartu Ülikooli arvutitehnika üliõpilane, Kaarel Juurma (18), Tallinna Tehnikaülikooli tööstus- ja tsiviilehituse üliõpilane, Kristin Kaha (19), Tartu muusikakooli oboeõpilane, Lilian Seeme (21), juuksur; esimeses reas Carol Männamets (22), Otsa-nimelise muusikakooli klassikalise laulu õpilane, Rasmus Krister Tuisk (21), Tartu Ülikooli füsioteraapia üliõpilane, Kärolin Orav (18), Tartu muusikakooli koorijuhtimise õpilane, Ants-Oskar Mäesalu (20), Tartu Ülikooli informaatika üliõpilane, programmeerimisõpetaja ja tarkvaraarendaja.
Noortekoor E STuudio: tagumises reas Mark Laane (22), Tartu Ülikooli arvutitehnika üliõpilane, Kaarel Juurma (18), Tallinna Tehnikaülikooli tööstus- ja tsiviilehituse üliõpilane, Kristin Kaha (19), Tartu muusikakooli oboeõpilane, Lilian Seeme (21), juuksur; esimeses reas Carol Männamets (22), Otsa-nimelise muusikakooli klassikalise laulu õpilane, Rasmus Krister Tuisk (21), Tartu Ülikooli füsioteraapia üliõpilane, Kärolin Orav (18), Tartu muusikakooli koorijuhtimise õpilane, Ants-Oskar Mäesalu (20), Tartu Ülikooli informaatika üliõpilane, programmeerimisõpetaja ja tarkvaraarendaja. Foto: Kalev Saar

Nad on verinoored, nad ei ole profid, aga ometi esinevad nad kuu aja pärast New Yorgi maailmakuulsa Carnegie Halli pealaval.

Alustame rahast. Rääkides kunstist ja kultuurist, tundub see küll madala lähtepunktina. Aga eks katsuge eesti kultuuri eksportida, kui raha pole. Liiati arvestades, et ekspordi sihtpunkt on maailma absoluutne tippkoht: Carnegie Hall New Yorgi südames. Ja sugugi mitte Carnegie Halli üks kahest kõrvallavast, vaid ikkagi 2804 kohaga peasaal.

Ligi poolesaja liikmega Eesti noortekoori etteaste seal ei maksa sugugi vähe. Selleks et osaleda järgmisel kuul New Yorgi rahvusvahelisel koorifestivalil, tuleb kokku saada 60 000 eurot. Nii palju seepärast, et ürituse korraldajad panevad esinejad elama Hiltoni hotelli (ei mingit muud varianti!) – ent kulud jäävad külaliste kanda. Arvestades, et festivalile kutsutud E STuudio noortekoori lauljate vanus jääb 18 ja 25 eluaasta vahele – enamik on kas kooliõpilased või tudengid –, on tegemist nende jaoks tummise summaga. Igaüks peab omast taskust panustama 550 eurot, lisaks 128 eurot viisa eest, mille USA kasseerib igaühelt, kes riiki esinema tuleb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles