Grislikaru kättemaks

, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi peaosalist Machetet kehastab Danny Trejo.
Filmi peaosalist Machetet kehastab Danny Trejo. Foto: Kaader filmist

«Machete» – bullshit või badass? Üks selle aasta parimatest filmidest. Vaat et tippteos lavastajalt, kelle filmograafias ju nii cool’id filmid kui «Desperaado», «Ehast koiduni» ja «Sin City». Peaosas mehega, kelle kohta on imdb.com-i foorumis tekitatud teema «Mida sina teeks, kui ärkad hommikul üles ja see mees seisab toas?».



USA talkshow’des (Leno, Letterman jmt) käib sel nädalal suur «Machete»-kampaania ja igasuguseid osalejaid seal liigub, aga mitte Danny Trejo.

Kõrvalosalised peaks täitumusest ägisema panema isegi need 1980ndate jäänukite fännid, kellel «Palgasõduritest» veidi raisatud maik jäi: õlitatud Steven Seagal; jäiste bakkidega Don «Von» Johnson, kes kannab isegi öösel päikseprille; halli habemega Jeff Fahey.

Robert Rodrigueze mexplotation’i regulaarid, nagu Cheech Marin (vist koguni kahes rollis), «Ehast koiduni» peeniskuulipildur Tom Savini, soundtrack (John Debney + mehhiko seebiooperid), särisev filmilint ja lendavad soolikad (Machete kasutab ikka püstoleid ka). «Kiskjate» lavastaja kehastab ungari turvameest.

Naised (Lindsay Lohan jt) on lihtsalt meeste unistuste täitmiseks, kui kõik nendest lähevad Trejo-suguse väljanägemisega mehega voodisse. Jessica Alba teeb «teil on õigus jääda seksikaks»-võmmi rolli. Michelle Rodriguez on vast kõige eepilisem taco-putka revolucionista’na.

Sisu? Nagu ikka. Machete otsib kättemaksu. Või on ta võmm? Sel juhul võmmid ju ei otsi kättemaksu, nad on riigitööl.

Sõna «lustlik» selle filmi puhul siiski ei kasutaks, selle jaoks naeratatakse siin liiga vähe. Kui miski on lustlik, siis tõlge, autoriks Piret Nukki.

«Machete tapab» oleks vägagi oodatud. Nagu ka «Machete tapab jälle».

Uus film kinolevis
«Machete»

Režissöörid Robert Rodriguez ja Ethan Maniquiz
Nimiosas Danny Trejo
USA 2010
Alates 3. septembrist Tallinna ja Tartu ­kobarkinodes

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles