Rahvusooper Estonia käib võõrastel lavadel tantsimas-laulmas

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal korraldas Estonia miniturnee mööda teisi Eesti teatreid. Mindi lavale ja esineti laulu, pillimängu ning tantsuga. 

Sel moel anti üle kutse tulla 27. veebruaril Estoniasse rahvusvahelist teatripäeva tähistama.

Estonia Mart Mikk, miks te võõrastes teatrites laulmas-tantsimas käite? Kas oma lava on kitsaks jäänud?

«Teadaolevalt on kutse ühe õnnestunud peo sündimiseks väga oluline, sest iga kutse loob külalistele sellise õige eelmeeleolu. Kuna 27. märtsil toimub teatripäeva tähistamine ja Eesti teatriauhindade kätteandmine rahvusooperis Estonia, siis me käime läbi kõik lähimad ja ka mõned kaugemad kolleegid, et viia nad sellesse õigesse peomeeleollu ja anda sellel kutsele rohkem kaalu.»

Alustate üsna varakult, teatripäevani on ju rohkem kui kuu aega?

«Loomulikult! Rahvusooper planeeribki kõiki oma asju pikalt ette. Meil on detailsed plaanid kuni 2016. aasta kevadeni, kõik proovid ja etendused. Etendused on teada hooajaks 2016-17 ja esietendused 2017-18 paigas. Meil käibki kõik pika vinnaga.»

Muusikalise kutse on kätte saanud või lähipäevadel saavad Vanemuine, NO99, NUKU, Von Krahli teater, Vene draamateater, Endla, Draamateater, VAT teater ja Tallinna linnateater.

Vaata videost, kuidas käis kutse üleandmine NUKU teatris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles