Tšellokuninganna muusikaline visiit Tallinna

Riina Luik
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontsert „Daam tšelloga“. Natalia Gutman ja Andres Mustonen pärast Schnittke Tšellokontserdi ettekannet Estonia kontserdisaalis (16. nov. 2012)
Kontsert „Daam tšelloga“. Natalia Gutman ja Andres Mustonen pärast Schnittke Tšellokontserdi ettekannet Estonia kontserdisaalis (16. nov. 2012) Foto: Maarja Kasema/ERSO

Nelikümmend kolm aastat tagasi astus noor tšellist Natalja Gutman esimest korda koos ERSOga Estonia kontserdisaali lavale, praegu on ta üks maailma enim nõutud soliste ja ansamblipartnereid, muusikaajakirjanikud on ta ülima lugupidamise märgiks tituleerinud «tšellokuningannaks».

Väikesel Nataljal ei olnud vaja oma tulevasi muusikaõpetajaid just kaugelt otsida – need ümbritsesid teda esimesest elupäevast alates. Veelgi enam, kõik tema õpetajad kuulusid toonase vene muusikaeliidi tippu: vanavanemad olid professionaalsed viiuldajad, legendaarse Leopold Aueri õpilased, ning vanaisa Anisom Berlin töötas aastaid NSVLi Riikliku Sümfooniaorkestri kontsertmeistrina. Ema oli kontsertpianist, kasuisa tunnustatud tšellist ja hinnatud pedagoog.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles