Surematu Charlie Chaplini uskumatud seiklused kinos Sõprus

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk filmist «Kuulsuse hind»
Hetk filmist «Kuulsuse hind» Foto: Kaader filmist

12. märtsil esilinastub kino Sõpruse ekraanil Xavier Beauvois «Kuulsuse hind». Veneetsia filmifestivalil Kuldlõvile nomineeritud teos on humaansusele rõhuv film ja sügav kummardus tummfilmi kroonimata kuningale Charlie Chaplinile.

Maailmakuulsa filmikoomiku Charlie Chaplini põrm jõudis mulla all olla vaid loetud päevad, kui rahahädas vaevlevad semud ta välja kaevasid, et säilmed perekonnale kalli raha eest tagasi müüa. Mõeldud, tehtud! Kahtlemata oli see värvikas idee tummfilmi legendi viimse teekonna arvel rikastuda justkui Chaplini enda vigurdavate lugude pealt maha kirjutatud. Siit algab tõestisündinud lugu kahest sümpaatsest mehest, kelle jaoks peitus kirstus lootusekiir. Elu hammasrataste vahele jäänud ja lootusetus olukorras meeleheitliku teo korda saatnud pättide rikastumist takistas vaid kadunukese lese huumorimeel. Chaplini kauaaegne kaasa Oona O’Neill oli nimelt veendunud, et tegemist on Charliele väärilise kelmusega ning keeldus kirstu tagasi ostmast. Mis sai Chaplinist ja tema ootamatutest kaaslastet, tema nö viimastest sõpradest?

Äärmiselt inimlik, sümpaatne ja kergelt maagiline lugu elust enesest.

Xavier Beauvois eelmine film «Inimestest ja jumalatest» pärjati 2010. aasta Cannesi filmifestivalil žürii peauhinnaga. Filmile on komponeerinud meeleoluka originaalmuusika Michel Legrand, kes on muuhulgas kirjutanud muusika Bondi filmile «Ära iial ütle iial» ("Never Say Never Again") ning võitnud 3 korral filmimuusika Oscari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles