Mart Müürisepp mängib nimiosa «Dorian Gray portrees»

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Müürisepp, näitleja
Mart Müürisepp, näitleja Foto: Nuku

14. juunil esietendub endises Heliose kinos NUKU teatri suvelavastus «Dorian Gray portree», kus nimiosa mängib Mart Müürisepp.

Oscar Wilde’i ühe tuntuima teose põhjal sündiv lavastus «Dorian Gray portree» kõneleb materiaalsusest, igavesest noorusest ning ühiskonna suhtumisest ilusse. See väga kaasaegne lugu näitab halastamatu julmusega inimest tema ihades, küünilisuses ja ilus. Wilde’i nauditavaid dialooge ja teravalt psühholoogilisi stseene kombineerib dramatiseerija ning lavastaja Vahur Keller tänapäevaste visuaalteatrilahendustega.

Loo peategelast, noort dändit Dorian Grayd kehastab NUKU teatri näitleja Mart Müürisepp. Lavastaja Keller sõnab, et «Doriani lugu on inimhinge tragöödia – romantiline ja kliiniliselt julm. See sobib täpselt tänasesse päeva.»

Lavastust mängitakse juunis, juulis ja augustis endises Heliose kinos Tallinna vanalinnas Sauna tänaval. Kunstnik Britt Urbla Keller sõnab, et tühjana seisev vana kinomaja sobitub Dorian Gray loo stilistikaga suurepäraselt. Loo lavastusmeeskonda kuuluvad juba varem rohkelt koostööd teinud Vahur Keller, kunstnik Britt Urbla Keller ja helilooja Liina Kullerkupp (lavastused «20 000 ljööd vee all», «Nublu», «Kapten Granti lapsed»), valguskujunduse loob Madis Kirkmann ning videokujunduse Kristin Pärn.

Teistes osades astuvad üles Liivika Hanstin, Kaisa Selde, Lee Trei, Tarmo Männard, Andres Roosileht, Riho Rosberg, Are Uder ning TÜ Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti 11. lennu üliõpilased Jaune Kimmel ning Ringo Ramul.

Lavastus on mõeldud täiskasvanutele ning on alla 16-aastastele keelatud.

«Dorian Gray portree» piletihind on 25 eurot, märtsikuu soodushind on 20 eurot. Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis ning NUKU teatri kassas.

Etendused: 14.–21. juuni, 25.–28. juuni, 30. juuni, 1.–5. juuli, 7.–12. juuli ning 25.–30. august algusega kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles