VAT Teatris esietendub noortelavastus «Estonian hikikomori»

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian hikikomori
Estonian hikikomori Foto: VAT Teater

Teisipäeval , 24. märtsil, esietendub VAT Teatris «Estonian hikikomori», algupärane näitemäng noorele vaatajale vanuses 14+.

Proosa- ja näitekirjanik Tiina Laanemi kirjutatud noortenäidendi põhjal valminud lavastus toob vaatajani loo, mis räägib Kelvinist – noorest mehest, kes on teinud otsuse eralduda ühiskonnast ja sotsiaalsest elust ning veeta oma päevad üksinda oma toas.

See Jaapanis juba mõnda aega levinud nähtus tuleneb ka Eestis sarnastest põhjustest: soovist mitte osaleda ühiskondlikes protsessides, hirmust ebaõnnestumise ees, oma ebavajalikkuse tajumisest. Nii leiab Kelvin pärast korduvat põrumist ülikooli sisseastumiskatsetel, et lihtsam ja õigem ongi kogu maailmale lihtsalt selg keerata.

Loomulikult ei saa see nii kesta, sest elu otsib alati võimalusi, kuidas inimest endaga kaasa tõmmata. Nii juhtubki Kelvin «valel» hetkel aknast välja vaatama ning pärast enam tagasiteed ei ole…

«Estonian hikikomori» lavastaja on Margo Teder, mängivad Meelis Põdersoo, Martin Kõiv ja Kristiina-Hortensia Port. Lavastuse kunstnik on Liina Unt.

«Estonian hikikomorit» mängitakse Rahvusraamatukogu Teatrisaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles