«Billy Ellioti» raamat on lõpuks saadaval ka eesti keeles

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikal 'Billy Elliot'
Muusikal 'Billy Elliot' Foto: Kultuurikava.ee

26. märtsil kell 15 esitletakse Viru Keskuse Rahva Raamatus raamatu ja muusikali «Billy Elliot» esitlus. Esitlusel võtavad sõna Mihkel Mõisnik kirjastusest Tänapäev ning muusikali lavastuse produtsent Meelis Pai ja osatäitja Rudolf Bauman.

Nii «Billy Ellioti» raamat kui ka muusikal põhinevad 2000. aastal esilinastunud samanimelisel filmil. Eelmisel nädalal ilmus poelettidele kirjastuselt Tänapäev eestikeelne «Billy Elliot», mille on tõlkinud Mai Tõnisoo.

Tõsielul põhinev Billy Ellioti lugu on ehe näide, kuidas iga laps võib jõuda oma salajaste unistuste täitumiseni. Tuleb vaid olla sihikindel ning mitte lasta end heidutada täiskasvanutemaailma seatud reeglitest ja takistustest. Billy Ellioti elab vaeses Yorkshire’i söekaevanduslinnas. Tema isa tahab, et poiss õpiks poksimist nagu temagi, kuid Billyl on muud mõtted. Saanud innustust kohalikult õpetajalt, on ta võtnud nõuks sootuks teistsuguse tuleviku poole tantsida.

«Billy Ellioti» muusikal on tänaseks üks enim auhindu võitnud muusikal maailmas ning juba sel laupäeval, 28. märtsil on esietendus Nordea kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles