Kunstimuuseumile hakati uut juhti otsima

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru serval asuv Kumu.
Kadrioru serval asuv Kumu. Foto: Raigo Pajula.

Kultuuriministeerium kuulutas välja konkursi Eesti Kunstimuuseumi direktori ametikohale seoses Marika Valgu tähtajalise töölepingu lõppemisega käesoleva aasta lõpus.


Eesti kunstimuuseumi direktori kandidaadilt eeldatakse rahvusvahelise kunstivaldkonna head tundmist, muuseumivaldkonna tundmist, riiklikult tunnustatud kõrgharidust ja eelnevat töökogemust juhina.

Samuti eeldatakse rahvusvahelist erialast koostöökogemust, head suhtlemis- ja väljendusoskust, head algatus- ja analüüsivõimet ning vähemalt ühe võõrkeele valdamist.

Kunstimuuseumi direktori ametikohale taotlejal tuleb esitada avaldus, elulookirjeldus, kõrgharidust tõendava dokumendi koopia ja kirjalik visioon Eesti Kunstimuuseumi arengust.

Ministeerium kuulutas samal põhjusel välja konkursi ka Iisaku muuseumi direktori ja Valga muuseumi direktori leidmiseks.

Ametikohale kandideerimise eelduseks on inimeste juhtimise kogemus, muuseumivaldkonna tundmine ja riiklikult tunnustatud kõrgharidus.

Samuti tuleb kasuks hea algatus- ja analüüsivõime, hea suhtlemis- ja väljendusoskus ning vähemalt ühe võõrkeele valdamine.

Muuseumi direktor vastutab muuseumi igapäevase ja strateegilise juhtimise eest. Oluliseks ülesandeks on muuseumi sisuline kui ka majandustegevuse lühi- ja pikaajaline planeerimine ning kavandatu elluviimine.

Kõigi avalduste esitamise tähtaeg on 22. september.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles