Bologna raamatumessil näidatakse Eesti lastekirjandust

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lastekirjanduse väljapanek Bologna raamatumessil
Eesti lastekirjanduse väljapanek Bologna raamatumessil Foto: Kaidi Urmet

30. märtsist kuni 2. aprillini toimub Itaalias Bologna rahvusvaheline lasteraamatumess. Messi selleaastane peakülaline on Horvaatia.

Eesti on messil esindatud Eesti Lastekirjanduse Keskuse, Eesti Kirjastuste Liidu ja Kultuuriministeeriumi koostööl ettevalmistatud rahvusstendiga, kus on välja pandud meie lastekirjanduse viimaste aastate paremik. Messi külastavad ka paljud Eesti lastekirjanikud, illustraatorid ja kirjastajad.

Päev enne messi toimub Bolognas Piret Raua äsja itaalia keeles ilmunud raamatu «Voglio tutto rosa» («Kõik võiks olla roosa», eesti keeles tuntud «Emma roosad asjad») esitlus. Raamatu andis välja kirjastus Sinnos, kes varasemalt kirjastas ka Aino Perviku ja Catherine Zaripi raamatu «Rändav kassiemme». Messi ajaks ilmub veel kirjastuselt Orecchio Acerbo Dino Buzzati raamat «La creazione» («Maailma loomine»), mille on illustreerinud noor Eesti kunstnik Gerda Märtens.

Triin Soone: «Iga-aastane Bologna lasteraamatumess on meie valdkonna tippsündmus, kus tutvustame välispartneritele oma uuemaid lasteraamatuid ning kaeme teiste riikide tegemisi. Eelkõige on see aga pildiraamatumess, kuhu kogunevad tuhanded kunstnikud, et näidata oma loomingut ning mis suunas areneb illustratsioon, kui lastekirjanduse lahutamatu osa. Messil teistega kõrvuti olles ja selles tohutus raamatute paljususes, võime tõdeda, et meie lastekirjandus on heal tasemel ja me oleme uhked oma autorite loomingu üle.»

Lastekirjanduse keskusel valmis messiks EASi toel kataloog «Children’s Books from Estonia 2015».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles