Tallinnas õpetab marionetikunsti maailmatasemel meister Viktor Antonov

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Antonovi meistriklass
Viktor Antonovi meistriklass Foto: Nuku

Tunnustatud marionetimeister Viktor Antonov viib Tallinnas kümne päeva jooksul läbi marionetikunsti meistriklasse. Õpetusest saavad osa nukumeistrid, näitlejad, kunstnikud ja TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia üliõpilased. Meistriklassid toimuvad NUKU teatris.

Marionetiteatrile pühendunud Antonov on nukuteatrimaailmas ülimalt tunnustatud nukumeister ja näitleja. Ta on Eestis kolmandat korda, ent viibis viimati siin ligi 30 aastat tagasi. Antonov soovib marionetiteatriga tegeledes seda vana ja väärikat kunsti elus hoida. Ta valmistab oma nukud ise ning loob nendele lavastusi. Ta on teinud palju tänavateatrit, aga ka lavastusi teatrimajades.

Tema esimene meistriklass keskendub marionettnuku ülesehitusele ning valmistamisele. Teoreetilise ja praktilise meistriklassi lõpuks valmib iga osaleja käte all üks nukk. Nukuvalmistamise meistriklassis osaleb kokku 11 nukumeistrit Eestist, Sloveeniast ja Tšehhist.

Teises meistriklassis osalevad NUKU teatri näitlejad ja kultuuriakadeemia teatrikunsti üliõpilased, kelle õppe üks osa on ka nukuteatrikunst. Nende meistriklassi fookuses on rohkem marionettnukkude tüübid, erinevused ja ehitusfaasid. Meistriklassi lõpetab Antonov praktilise osaga, kus õpitakse esmased võtted, kuidas nukku liikuma panna.

Käesoleva külastuse ajal ta etendusi ei anna, ent naaseb Tallinna juunis. Siis etendab ta visuaalteatrifestivalil Treff lavastust «Tsirkus niitidel». See on unikaalne koomiline meelelahutusprogramm, kus Antonov esitleb klassikalise nukuteatri repertuaari, žanreid ja vorme.

Viktor Antonovi marionetimeistriklass saab võimalikuks Euroopa Liidu projekt «European Puppetry Knowledge Excange» toel, mille eestvedajaks on Lubljana Nukuteater Sloveeniast ja partneriteks NUKU teater Eestist ning DRAK teater Tšehhist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles