Hooandja pani Musta Kasti ratastele

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatrimaskid.
Teatrimaskid. Foto: Internet

Enne, kui teater Must Kast ehk Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia teatrikunsti eriala 10. lend näitekooli lõpetab, võetakse ette ühine üle-eestiline ringreis Juunituur. Juunituuri bussirattad lükkab käima ühisrahastusplatvorm Hooandja, kust on võimalik kingituseks saada ka Musta Kasti näitlejad oma sündmuse õhtujuhiks ja eralavastusi.

Ühe auhinnana on teater Must Kast nii kollektiivile kui ka eraisikule välja pannud Jaanika Tammaru monolavastuse «Tanknaine» esitamise vabalt valitud kohas ja ajal. Samuti on hooandjatel võimalik lunastada üks vabalt valitud eraetendus teatri repertuaarist või saada Musta Kasti näitlejad oma sündmusele õhtujuhiks. Pikem kingituste nimekiri on leitav siit.

Ringreisil esietenduv lavastus kergitab teatrikoolis õppimise saladuseloori. Tegemist on humoorikas võtmes etendusest, mis koosneb nelja aasta jooksul sündinud lühinumbritest ning tagasivaateliselt tekkinud arusaamadest nende olulisuse ja tähenduse kohta. Juunituur toimub 12.-18. juunil üheteistkümnes kohas üle Eesti: Rõuges, Tartus, Paides, Rakveres, Märjamaal, Keilas, Hiiumaal, Haapsalus, Tallinnas, Mõisakülas ja Viljandis.

Teater Must Kast ehk TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia teatrikunsti eriala 10. lend tähistas äsja, rahvusvahelisel teatripäeval oma 1. sünnipäeva. Noore teatri sünnist on tänu ERR-le valminud ka dokumentaalfilm, mida saab vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles