Põlissoomlased tahavad Helsingisse Tom of Finlandi ausammast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margi disaininud Timo Berry sõnul andis Tom of Finland geidele tagasi nende maskuliinsuse.
Margi disaininud Timo Berry sõnul andis Tom of Finland geidele tagasi nende maskuliinsuse. Foto: Repro

Soome rahvuslik-konservatiivse partei esindaja Nuuti Hyttinen tegi veebruaris ettepaneku, et Helsingi rajatavata keskraamatukogu ette tuleks püstitada Tom of Finlandi ausammas, kirjutab ajalehe Helsingi Sanomat veebiväljaanne.

Partei konservatiivsemad liikmed laitsid ettepaneku maha, viidates, et «see ei sobi põlissoomlaste väärtushinnangutega». Küll aga haaras ideest rõõmsalt kinni erakonna noorteühendus, mis leidis, et ausammas on hea, aga ratsamonument veel parem. Nende ideekavandeid sellest saab näha siit ja siit.

Tom of Finland, kodanikunimega Touko Laaksonen, oli üle maailma tuntud Soome kunstnik, kes keskendus oma töödes homoerootikale ja geikultuurile. Tema tööde ainetele andis Soome Post eelmisel aastal välja postmargiseeria; Finlayson  lasi aga hiljuti müügile aga Tom of Finlandi motiividega kaunistatud kodutekstiile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles