NUKU sai pikaajalistest võlgadest vabaks ja teenis kasumit

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuku- ja noorsooteater
Nuku- ja noorsooteater Foto: Kultuurikava.ee

SA NUKU nõukogu võttis 30. aprillil vastu teatri 2014. aasta majandusaasta positiivse aruande.

Aruandes kajastub NUKU teatri ja muuseumi eelmise aasta tegevus ning rahaline seis. Oluline on see, et 2014. aasta, mil teater tasus varasema perioodi võlgu, lõpetati rahalises mõttes positiivselt. Pikaajalisi võlgu NUKUl enam ei ole. Kõik varasemad kohustused tasuti riigitoetuse tõusu, täpse ning tasakaalus eelarve ning hästi laekuva omatulu najal. Teatri majandusaasta tulem ehk kasum oli 142 210 eurot.

2014. aasta võtmesõnadeks olid planeerimine ja stabiilsus. Eelarve tulusid prognoositi konservatiivselt ja kuludesse suhtuti samamoodi, kuid repertuaarivalikut ja lavastuste kvaliteeti kokkuhoidlikkus ei mõjutanud. Nõukogule avaldas muljet teatri ja muuseumi kvaliteetne tegevus mitmes erinevas valdkonnas, näiteks toodi välja uusi pedagoogilisi arendustegevusi muuseumis.

Nõukogu esimehe Hillar Seina sõnutsi tuleb praegust teatri juhtkonda ja kogu teatrikollektiivi tunnustada suure pingutuse eest teatri majanduselu korrastamisel. See kõik on tulnud inimeste suure ja väga täpselt planeeritud töö tulemusena ning lootuses, et järgmistel aastatel saab  muudatuste vilju maitsta.

Käesoleval majandusaastal tegeleb teater jõudsalt varem võlgade tõttu tegemata jäänud investeeringutega. «Panustame nii meie inimeste väärtustamisse kui teatrile oluliste tehniliste seadmete ostmisele,» sõnab teatrijuht Joonas Tartu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles