Taotle raha kultuuripärandi digimise tarvis

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõvaketas.
Kõvaketas. Foto: Hitachi

Kultuuriministeerium avas 2015. aasta digitaalse kultuuripärandi projektide taotlusvooru, mille eesmärk on toetada digitaalse kultuuripärandi kättesaadavust, parandada eri valdkondade koostööd ning tõsta mäluasutuste spetsialistide oskusi. Taotluste esitamise tähtaeg on 1. juuni 2015.

«Digiteerituna on kultuuripärand taaskasutatav paljudes valdkondades,  olgu selleks loomemajanduse vallas näiteks disain ja arvutimängud või e-õppevahendite arendamine haridussektoris,» rääkis taotlusi hindava komisjoni esimees, Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsler Tarvi Sits.

«Meie mäluasutused on praeguseks diginud märkimisväärse koguse kultuuripärandit ning päev-päevalt see hulk suureneb. Seepärast on väga oluline mõelda järjest enam sellele, kuidas leida paremaid ja mugavamaid võimalusi digitud pärandi kättesaadavaks tegemiseks ning kasutamiseks, kuidas tutvustada neid võimalusi koos juba toimivate lahendustega nii Eestis kui ka mujal maailmas ning aidata kaasa mäluasutuste omavahelisele koostööle,» lisas Sits.

 Taotlusvoorust toetatakse digitaalse kultuuripärandiga seotud arendustegevusi, koolituste ja  üleriigiliste ürituste korraldamist ning valdkonna digi-innovatsiooni tutvustamist rahvusvaheliselt.  Toetust võivad saada ka kultuuripärandi digimise rakenduskava projektide ettevalmistamisega seotud tegevused. Ühtekokku jagatakse taotlusvooruga toetusi 30 000 euro ulatuses. Jagatava toetuse ülempiir taotleja kohta on 10 000 eurot.

Taotlusvooru tingimused koos vajalike vormidega, taotlusi hindava komisjoni koosseisu ja toetusprogrammi aluseks oleva ministri käskkiri on leitav siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles