Filharmoonia kammerkoori juhiks sai Daniel Reuss

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filharmoonia kammerkoor.
Filharmoonia kammerkoor. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Algavast hooajast on Eesti Filharmoonia Kammerkoori kunstiline juht ja peadirigent Daniel Reuss.


Euroopa tippmuusikute hulka kuuluv 1961. aastal sündinud Daniel Reuss on juhatanud mitmeid väljapaistvaid muusikakollektiive, nagu Concertgebouw kammerorkester, Berliini Akademie für Alte Musik, Concerto Köln, Schönberg Ensemble, Collegium Vocale Gent jt, teatas kammerkoor.


Reuss on aastaid olnud Hollandi ühe nõutuma kammerkoori Cappella Amsterdam juht, viimased kolm hooaega oli ta Berliini RIAS Kammerkoori peadirigent.

Ta on juhatanud etendusi Inglise rahvusooperis. Ka Reussil nagu Eesti Filharmoonia Kammerkooril on pikaajaline koostöö firmaga Harmonia Mundi ning mitmed tema plaadid on pälvinud prestiižikaid auhindu.


Kammerkoori avakontserdid Reussi juhatusel toimuvad 11. septembril Rakvere Kolmainu kirikus ja 14. septembril Tallinna Metodisti kirikus.


Rakvere Kolmainu kirikus esitatakse Pärdi üht populaarsemat teost «Magnificat» ning Haydni «Stabat Materit». 14. septembril Tallinna Metodisti kirikus tulevad ettekandele kaks säravat teost 18. sajandist - J. S. Bachi «Magnificat» ja Haydni «Stabat Mater». Mõlemal kontserdil teevad kaasa Tallinna Kammerorkester ja solistid Kädy Plaas, Kaia Urb, Juta Roopalu-Malk, Iris Oja, Tuomas Katajala (Soome) ning Uku Joller.


Avakontsertidel kõlab esimest korda EFK uus positiivorel, mis on teine taoline Eestis. Selle valmistas Hollandi meister Henk Klop ning ostmist toetas Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles