Muusikat täis õhtud Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatri- ja muusikamuuseum vanalinnas
Teatri- ja muusikamuuseum vanalinnas Foto: Albert Truuväärt / Linnaleht

15. ja 16. mail on Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum täis elavat muusikat. 15. mail kell 20 toimub Tallinna päeva raames koostöös Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooliga Assauwe hoovi «Helisevate akende» kontsert. 16. mail kell 18-23 saab Muuseumiöö puhul osa saada mitmesugusest muusikast. Sissepääs mõlemale sündmusele tasuta.

Juba viiendat korda toimuv «Helisevate akende» kontsert on saanud heaks traditsiooniks kooli ja muuseumi vahelises koostöös. Kontserdi kavas on muusikat klassikast jazzini, kõlab nii instrumentaal- kui vokaalmuusika. Erinevad koosseisud ja tavapäratu esinemispaik loovad omapärase ja inspireeriva õhkkonna. Sissepääs Assauwe hoovi läbi Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi.

Muuseumiööl on Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum pilgeni täis muusikat. Õhtu jooksul võib osa saada Reinut Tepi ja noorte muusikute etteastetest ning kuulda muuseumi instrumentide lugusid muuseumi töötajate ja instrumentide endi esituses. Muuseumi mehaanilised instrumendid ja rahvapillid saavad hüüda nõnda, et tänavalegi kuulda. Kõlavad isamaalised lood, killukesed klassikast, rahvalikud viisid ja mehaanilised rütmid. Pered on oodatud meisterdama ja mängupööningule muusikuid mängima.

Kell 22 avatakse Assauwe hoovis välikino, kus linastuvad juba traditsiooniliselt Heino Maripuu kogutud kaadrid Eesti levimuusika ajaloost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles