Otseülekanne: Ugala sulgeb uksed glamuurse piduõhtuga

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

16. mail sulgeb Ugala vana teatrimaja uksed, et avada need taas pärast remonti 2016. aasta sügisel.

Kahevaatuselisel galaõhtul, mille nimeks U-gala vaadatakse koos publikuga tagasi 34 aastale, kui Valuoja tiigi kaldal on kõrgunud punasest tellisest teatrimaja. Laval meenutatakse  tipplavastusi «Kolmest apelsinist» «Helesinise vagunini». Lubatakse vägevat pidu, kus üheks kõrghetkeks on legendaarse ansambli Ennupojad (Elmo Nüganen, Allan ja Andres Noormets ning Üllo Kaur) comeback.  

U-gala programm:

17.00 avatakse uksed. Tegutsevad kohvikud ja heategevuslik koogimüük. Koogid küpsetavad Ugala teatri töötajad ja müüki korraldab Carita Vaikjärv.

18.00-19.00 galaõhtu esimene vaatus. Ülevaade 34 teatriaastast, meenutused alates selle maja avalavastusest «Rahva sõda» kuni «Marilyni» ja «Helesinise vagunini», see kõik läbi kostüümide ja tuntud stseenide taasetendamise. Laval astuvad üles kõik Ugala töötajad. Õhtujuhid on Aarne Soro ja Janek Vadi.

19.00-20.30 kogu maja on avatud kõigile külastajatele. Igal pool erinevad sündmused – näitlejate garderoobides on avatud kohvikud, keldris erinevad aktsioonid, näitused ja väljapanekud teatrimaja erinevates soppides. Publik pääseb ruumidesse, kuhu tavaliselt juurdepääs puudub, nt maalisaal, puidutöökoda, teatri estakaad, spordisaal jne. Avatud on Ugala parimate kokkade burgeribaar Meelis Rämmeldi eestvedamisel.

20.30-21.30 galaõhtu teine vaatus. Antakse üle publikupreemiad Kuldõun, mida saadab Marika Palmi ja Adeele Sepa lavastatud glamuurne lavašou. Laval näeb teiste teatrite tervitusi Ugala näitlejate parodeerimisvõtmes.

Alates 21.30 kuni päikesetõusuni kontsert/tantsuõhtu Ugala suurel laval koos Estraadiraadio ja Kaire Vilgatsiga. Astuvad üles üllatusesinejad, kelleks on nii endised kui praegused ugalalased. Teiste seas Üllar Saaremäe, Gert Raudsep, Martin Algus, Maria Soomets, Ott Aardam jt ning ainult üheks õhtuks tuleb kokku legendaarne ansambel Ennupojad, koosseisus Elmo Nüganen, Allan ja Andres Noormets ning Üllo Kaur.

Pidu kestab päikesetõusuni, mil praegune Ugala teatrimaja sulgeb oma uksed, et avada need uuesti 2016. aasta sügisel.

Postimees teeb U-galast otseülekande, mida saab vaadata Postimehe veebilehelt. Algus 16. mail kell 18.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles