ERR.ee: kultuurikatlas saab peagi fääri ooperit vaadata

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Robert Annus.
Lavastaja Robert Annus. Foto: Mihkel Maripuu

Muusika- ja teatriakadeemias rääkis oma loomingust Fääri saarte helilooja Sunleif Rasmusssen, kelle ooperit «Hullu mehe aias» saab peagi Tallinna Kultuurikatlas vaadata.

Fääri saarte esimene ooper «Hullu mehe aias» on küllaltki ebatavaline lavastus, ja mitte ainult selle pärast, et on kirjutatud veidi vähem kui 50 000 elanikuga saarestikul, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Rasmusseni ja libretist Danial Hoydali loodud ooper räägib kahe noore inimese eneseotsingutest, fantaasiatest ja armastusest.

Lavastaja Robert Annuse sõnul ei tea ta fääri kultuurist eriti midagi. «Teisest küljest on see üks väga lihtne lugu, mis ei ole niivõrd seotud selle koha, Fääri saartega,» rääkis Annus.

Teose tegelaskujude käsitlus on võrreldes traditsioonilise ooperiga nihkes: solistidel lava keskele liivakasti enamasti asja ei ole - seal tegutsevad näitlejad ja tantsijad.

Ooperit mängitakse Tallinnas Kultuurikatlas 10.-12. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles