Uus film esilinastub Eesti kaugeimas asustatud punktis vaid 150 inimesele

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu
Ruhnu Foto: Maa-ameti ortofoto

Tänavu 19-21. augustil toimub Ruhnu saarel esmakordselt Eesti väikseim festival kuni 150le sõbralikule inimesele. RuhnuRahu festivalil toimub Veiko Õunpuu uue mängufilmi «Roukli» esilinastus, erikavaga astub üles stand-up teatri lipulaev Kinoteater, kontserdi annavad Mari Kalkun ja Ivo Posti, plaate keeravad DJ Drummie & Orav, Frotee Records ja legendaarne Ennu Ratas.

Festivali korraldaja Martin Aadamsoo sõnul on nii väikese festivali tegemine Eesti kaugeimas asustatud punktis parajalt keeruline, kuna laevakohtade arv on väga piiratud. «Vajadusel paneme lisaks regulaarliinile Ruhnu vahet käima lisalaeva. Need 150 külalist, kes kohale jõuavad, lahkuvad erakordse elamusega, aga huvi korral oleks mõistlik kibekähku laeva- ja festivalipileteid soetama hakata,» ütles Aadamsoo, kellel aitavad festivali korraldada Ruhnu vald, MTÜ Ruhnu KultuuriAit ja suur hulk ruhnlasi.

Augustilõpu pikal töövabal nädalavahetusel toimuva RuhnuRahu festivali kavasse mahub tegevust nii suurtele kui väikestele. Sadamast  teeb kahel päeval lõbusõite merele Ruhnu purjelaev Runbjarn, kastiautoga käiakse mägivesisesafaritel, vaadatakse vabaõhukino Ruhnust tehtud filmidest, toimuvad töötoad lastele ja suurtele. Ruhnu ajaloo ja elu üle arutlevad arheoloogiaprofessor Aivar Kriiska, filmirezhissöörid Marianne Kõrver ja Heilika Pikkov, taastuvenergia entusiast Hannu Lamp ja teised. Festivali ajaks paneb saarel uue näituse välja Eesti tuntuim arhitektuurifotograaf Arne Maasik. Külalistele pakutakse Ruhnu roogasid ja gurmeekohvi, lastele jaoks on festivalil mänguala.

19-21. augustil toimuvale RuhnuRahu festivalile saab Pärnu, Munalaiu ja Roomassaare sadamatest liinilaevaga Runö, pilet tuleb osta internetist aadressil www.tuulelaevad.ee Festivalipileti saab osta festivali kodulehel www.ruhnurahu.ee  Kuni juuni lõpuni on piletid soodushinnaga. Jooksvat infot festivali kohta leiab RuhnuRahu festivali Facebooki-lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles