Raamatukogud võistlesid Vilde esitlemises

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Vilde 60. sünnipäeval
oma töölauataga (1925. aastal).
Eduard Vilde 60. sünnipäeval oma töölauataga (1925. aastal). Foto: eduard vilde muuseumi kogu

Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing ja Eduard Vilde muuseum kuulutasid tänavu märtsis välja konkursi «Tabamata Vilde» – konkursi leidlikumad ja originaalsemad väljapanekud kuulutatakse välja 18. juunil kell 13.00 Eduard Vilde muuseumis Tallinnas.

Ettevõtmine oli suunatud  raamatukogudele eesmärgiga tuua Eesti 20. sajandi üks menukam ja mõjukam autor, Eduard Vilde, riiulist tänapäevase lugeja ette. Kuidas raamatukogu Vilde oma lugejale nähtavaks teeb jäi igaühe enda otsustada. Raamatukogud olid aktiivsed Vilde tabajad. Kokku esitati 36 tööd nii suurtelt kui väikestelt raamatukogudelt – Mustvee raamatukogust Peipsi äärest Rahvusraamatukoguni välja. Aktiivsemad kaasalööjad olid Harjumaa, Viljandimaa ja Põlvamaa raamatukogud.

«Konkurss innustas raamatukoguhoidjaid harjumuspärastele väljapanekutele lähenema sootuks ebatraditsiooniliselt. Ettevalmistuste käigus pandi proovile nii meeskonnavaim, nutikus kui julgus. Võitjaks tulid Vilde, Eesti kirjandus ja lugeja,» rõhutab Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu juhatuse esinaine Katre Riisalu.

Žürii valis tutvustava teksti ja fotode põhjal 36-st välja viis kõige leidlikumat, nupukamat, intrigeerivamat väljapanekut. Need on Viljandi Linnaraamatukogu, Eidapere, Jüri ja Viimsi raamatukogud ning Juuru Eduard Vilde Kooli raamatukogu.

«Sellest konkursist kujunes kõige ulatuslikum Vilde juubeliaasta ettevõtmine ja Vilde tõepoolest tabas tuhandeid raamatukogude külastajaid üle Eesti,» on  Eduard Vilde muuseumi juhataja Kairi Tilga tulemusega rahul.

Võitjad kuulutatakse välja 18. juunil kell 13 Eduard Vilde muuseumis Kadriorus (Roheline aas 3). Tänuüritusele kutsutakse kõik väljapanekuid teinud ja konkursile töid esitanud raamatukogud.

Ettevõtmise peasponsor on Elisa, kes paneb parimatele raamatukogudele välja tahvelarvutid, milles aastane piiramatu ligipääs Elisa e-raamatutele. Auhindadega panustavad ka Rahva Raamat, Eduard Vilde muuseum ja Eesti Kultuuriministeerium.

Konkursi korraldamist toetas Kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles