Tutvume: kes on kes MTÜs Noorteater

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatrimaskid.
Teatrimaskid. Foto: Internet

MTÜ Noorteater loodi 27. juunil 2014. aastal Silver Simmeri ja Andres Kivivare poolt. Praegu on viimane neist MTÜ Noorkunst ainus liige. Tegevusalaks on märgitud «kontsertide lavastamine ja esitamine, muusikaline loometegevus jms» ja juhatusse kuulub üks liige, Andres Kivivara.

Silver Simmer on Tiit Härmi balletikooli direktor. Talle kuulub veel paar ettevõtet – NordArt, KeepFashion, Reigi spordiklubi. Esimene neist tegeleb kiisvara üürileandmisega, 2013. aastal oldi kahjumis. KeepFashion vahendab tekstiili, rõivaid ja jalatseid. Ka selle 2013. aastaga lõppenud majandusaasta aruande järgi oldi kahjumis.Jüris asuv spordiklubi asutati läinud aastal ning majandusaasta aruandeid veel pole.

Kivivarele kuulub veel viis ettevõtet, enamik neist algusega Sungate – Metal, Group, Automaatika ja Security. Lisaks veel Gräsner Grupp, mis kanti registrisse tänavu mais. Kõikide Sungate nime kandvate ettevõtete mullused majandusaasta aruanded on esitatud.

12. septembril 2014 liitus Noorteatri juhatusega Jaan Puusaag. 3. veebruaril 2015. aastal palus ta end juhatuse liikmeseisusest taandada. Äriregistrisse tehti vastav kanne alles 19. mail samal aastal. Puusaag on 1994. aastal asutatud Wolf Groupi kaasasutaja ning suuromanik, 2008 aasta Aasta Ettevõtjaks valitud Jaan Puusaag. 2011. aastal valiti ta EBSi Aasta Ärijuhiks.

Väidetavalt on problemaatilise MTÜ hingusele saatmiseks palgatud Ain Aidamets, keda Kivivare on nimetanud ka «teatrispetsialistiks». Aidametsal on 46 ettevõtet äriregistris. Enamik neist kas kustunud või kustutamishoiatusega. 2011. pälvis ta suuremat tähelepanu MTÜ Jeeriko likvideerijana. MTÜ Jeeriko tegi sotsiaalprojekte, ent selle endine juht Angela Olt mõisteti süügi ligi 400 000 krooni omastamises. Peale seda läksid suhted sassi, SA Innove hakkas toetusraha tagasi nõudma, Tapa vald võttis maja endale tagasi ning ainsaks juhatuse liikmeks sai 2011. aasta mais Aidamets. Registrist kustutati MTÜ Huvikodu, endise nimega Jeeriko 2013. aasta 1. augustil.

12. juunil 2015 avaldas soovi juhatuse liikmeks saamiseks muusikali «Billy Elliot» produtsent Meelis Pai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles