Teater NO99 pälvis Praha kvadriennaalil peaauhinna

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene-Liis Semper auhinnaga.
Ene-Liis Semper auhinnaga. Foto: PQ/Jitka Hejtmanová, David Kumermann

Teater NO99 pälvis oma projektiga «Ühtne Eesti» Praha kvadriennaalil peaauhinna Kuldse Kaariku.

Praha kvadriennaal on maailma suurim lavastuskunstnike näitus, mis toimub juba alates 1967. aastast iga nelja aasta tagant. Teater NO99 kureeritud väljapanekul osalesid mitmel päeval Teater NO99 näitlejad, kes kehastusid «Ühtse Eesti» frantsiisimüüjateks.

Näitlejate sõnul oli huvi üllatavalt suur ning paljud avaldasid siirast soovi korrata «Ühtset Eestit» ka oma koduriigis. Lisaks näitlejatele näidati kahes parteikontoriks rüütatud näituseruumis lühendatud versiooni dokumentaalfilmist «Kust tekib tolm ja kuhu kaob raha», eksponeeriti plakateid, jagati võimuletuleku brošüürikesi ning näidati uusi ingliskeelseid «Valimiskoole».

Lisaks peaauhinnale pälviti ka eripreemia innovatiivse lähenemise eest lavastuskunstile. «Ühtse Eesti» projekti valis Praha kvadriennaalile Eesti Lavastuskunstnike Liit, kes oli ka väljapaneku korraldaja.

Teater NO99 osalemist Praha kvadriennaalil toetasid Eesti Kultuurkapital ja Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles