Eesti-Leedu-Läti koostööfilm sai Euroopast 120 000 eurot

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hendrik Alla
Copy
Eesti-Läti-Leedu koostööfilm "Teesklejad"
Eesti-Läti-Leedu koostööfilm "Teesklejad" Foto: promo

Euroopa kaastootmisfond Eurimages eraldab neli korda aastas Euroopa filmidele toetusi. Seekordne voor oli äärmiselt tihe. Konkurentsis oli 65 projekti. Eesti-Läti-Leedu kaastootmisfilmile «Teesklejad» («Pretenders») eraldati toetust 120 000 eurot.

Mängufilm «Teesklejad» on psühholoogiline põnevusfilm, mille võtted algavad 20. juulil ja toimuvad Eestis. Filmis mängivad Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Mari Abel ja Meelis Rämmeld. Režissöör on noor filmilavastaja Vallo Toomla ja operator Erik Põllumaa. Stsenaristideks Livia Ulman ja Andris Feldmanis, kes on kirjutanud mitmete telesarjade ja filmide stsenaariumid («Keeris», «Kättemaksukontor», «Roosa kampsun» jne).

Filmi meeskonnas on ka rahvusvaheliselt tunnustatud filmitegijaid: monteerija Danielius Kokanauskis  ja helirežissöör Vladimir Golovnitski, kes on töötanud Sergei Loznitsa filmide «Maidan», «Minu õnn» ja «Udus» ning Sharunas Bartase filmi «Põliseuraaslane» juures), lisaks on Golovnitski teinud koostööd Aleksei Popogrebski ja paljude teiste vene lavastajatega.

«Teesklejate» Eesti tootja on Amrion, mille mängufilmid «Klass» (2007), «Mina olin siin» (2008), «Polli päevikud» (2010) «Hella W» (2011), «Eestlanna Pariisis» (2012), «Kertu» (2013) ja «Ma ei tule tagasi» (2014) on olnud edukad nii festivalidel kui kinolevis. Filmi Eesti produtsent on Riina Sildos.

Filmi sünopsis: Anna ja Juhan on teinud otsuse, mis ei lase neil eluga edasi minna. Jõukate sõprade mereäärses majas suvitades loodavad nad oma suhteid parandada. Tormi saabudes pakuvad nad öömaja paarile, kes peavad neid maja omanikeks. Anna ja Juhan haaravad kinni uutest rollidest ning käivitavad mängu, mida nad enam kontrollida ei suuda.

Filmi eelarve on 750 000 eurot ja prognoositav esilinastuse aeg 2016. aasta sügis.

Tagasi üles