Sergo Vares põhjustas «Hamleti» piletite ostubuumi

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergo Vares.
Sergo Vares. Foto: Lyric Hammersmith

Sel nädalal avaldas Postimees uudise, et Sergo Vares astub koos kuulsa Benedict Cumberbatchiga üles Londonis Barbicani keskuses Lyndsey Turneri lavastatud «Hamletis». Pärast uudise ilmumist osteti välja või broneeriti praktiliselt kõik piletid Coca-Cola Plazas ja Tartu kinos Ekraan toimuvale lavastuse otseülekandele.

«Peaaegu kõik piletid müüdi välja ja võtsime kasutusele lisasaali,» ütles Coca-Cola plaza programmispetsialist Johannes Lõhmus. Algselt pidi 15. oktoobril satelliitülekannet näidatama Tallinnas A Le Coq Sviidis (40 kohta, kõik välja müüdud), Saalis 1 (457 kohta, praeguseks 66 vaba kohta) ja Tartu Ekraanis (150 kohta, 65 vaba kohta). Nüüd on lisandunud ka Tallinnas Saal 7, kus tavaliselt teatriülekandeid tehakse. Neljapäeva pärastlõunal oli selles saalis 68 piletit müüdud ja 57 broneeritud, uudise kirjutamise ajal järel veel ligi 40 vaba kohta.

Lõhmus avaldas lootust, et «Hamleti» satelliitülekande jaoks õnnestub saale juurde panna, samuti on kavas näidata salvestust kordusena. Tartus paraku ei õnnestu satelliitülekannet mitmes saalis korraga näidata.

«Hamlet» oli publiku seas populaarne ka enne seda, kui sai teatavaks, et Eesti näitleja seal Fortinbrasi osa täidab. Lõhmuse sõnul võib selle põhjuseks lugeda Benedict Cumberbatchi nimiosas – näitleja on vaatajatele tuttav teleekraanilt. Seetõttu plaaniti ülekanne kohe Coca-Cola Plaza kõige suuremasse saali.

Varasemast ajast on Lõhmuse sõnul olnud populaarsed sellised teatriülekanded, kus lööb kaasa mõni laiemalt tuntud staar: «Coriolanus» Tom Hiddlestoniga ja «Frankenstein» Benedict Cumberbathciga peaosas. «Coriolanust» on võimalik tänavu sügisel vaadata kordusena. Ooperite puhul eelistab publik traditsioonilisemat kava. Eelmise aasta suurim hitt oli operett «Lõbus lesk».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles