Mudapäev võib pääseda hiiglaslikku filmiprojekti

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment videost, mis kujutab Haapsalu mudapäeva.
Fragment videost, mis kujutab Haapsalu mudapäeva. Foto: www.youtube.com

Haapsallanna Terje Henki videojupp mudapäevast jõudis 80 000 filmilõigu hulgast 500 valitu sekka, millest panevad kaks maailma tipprežissööri kokku dokumentaalfilmi «Life in a Day».

Filmi, mille pealkiri võiks eesti keeles kõlada «Elu ühes päevas», režissöörid on «Alieni» ja «Blade Runneri» autor Ridley Scott ja Oscari võitnud filmi «Šotimaa viimane kuningas» režissöör Kevin MacDonald, kirjutab Lääne Elu.

Esmalt kutsusid mehed kõiki inimesi üles võtma 24. juulil kätte videokaamera, et oma päevast filmike teha. Siis tuli tulemus interneti videokeskkonda Youtube’i üles panna ja oodata, kuni filmitegijad oma valiku teevad.

Idee osutus menukaks - 80 000 osavõtjat 197 riigist ning nüüd on lõppvooru valitud 500 filmi, teiste seas Terje Henki film Haapsalu mudapäevast.

Kokku oli materjali tulnud umbes 5000 tundi ning Henki film pääses esimese 100 sisse.

«Sajast tunnist hakkavad tegijad nüüd lõppversiooni kokku monteerima. Olen selle saja tunni sees, aga kas või kui pikalt minu materjal filmi jõuab, otsustavad Scott ja MacDonald. Küllap mängivad seal juba sellised asjad nagu formaadi puhtus või kas lepingud ja paberitöö on tehtud,» ütles Terje Henk.

Videot saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles