Halb lennuilm sekkus Eesti Kontserdi hooaja avakontserdisse

Raimu Hanson
, reporter / reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Vavilov
Toomas Vavilov Foto: Sille Annuk

Eesti Kontserdi hooaja avakontserdil kolmapäeva õhtul Vanemuise kontserdimajas Eesti Riiklikku Sümfooniaorkestrit juhatama pidanud ERSO peadirigent Nikolai Aleksejev ei jõudnud kontserdile, sest Irkutskis ei olnud lennuilma.

Selles Siberi suurlinnas asendas rahvusvaheliselt tunnustatud Nikolai Aleksejev haigestunud maestro Juri Temirkanovit. Vanemuise kontserdimajas asendas ERSO peadirigenti omakorda sellesama orkestri esiklarnetist, endine Vanemuise teatri peadirigent Toomas Vavilov.

Vavilov tuli Tambergi „Festivo“ esiettekande, Sibeliuse viiulikontserdi ja Dvoraki 7. sümfoonia dirigeerimisega toime kindlalt ja suure rõõmuga ning
sütitas emotsionaalselt nii orkestrante ja solisti, maailmakuulsat USA
viiuldajat Sarah Changi, kui ka publikut.

Kontserti kroonis noore korea juurtega kauni viiuligeeniuse soleerimine. Tema esinemist tänas publik rohke aplausiga. Kui Sarah Chang jagas vaheajal autogramme tema osalusel salvestatud CD-le, lõppes nende napp varu (vaid 18 plaati!) müügilt mõne minutiga.

Kui Sarah Chang asus autogramme jagama kavalehtedele, maandus lennuk Nikolai Aleksejeviga ERSO direktori Andres Siitani andmetel Helsingis. Kõigi eelduste kohaselt juhatab peadirigent sedasama Tartus kõlanud kava 11. septembril Jõhvi kontserdimajas ja 12. septembril Estonia kontserdisaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles