Ministeerium kutsub tippametnikud kultuuri õppima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles
Kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriministeerium hakkab tippriigiametnikele ja ettevõtete juhtidele korraldama kõrgemaid kultuurikursusi, mille eesmärk on selgitada otsustajatele kultuuri olulist rolli ühiskonna toimimises.

Kahepäevaseid kultuurikursusi korraldatakse esimest aastat, kutse osalemiseks on saadetud kõigi ministeeriumide kantsleritele, riigikogu mõnele liikmele ning mõne sihtasutuse juhtidele.

Kursused korraldatakse 4.-5. novembril Virumaal ning sinna oodatakse üle 20 inimese. Programmi eelarveks on planeeritud 110 000 krooni.

Kultuuriministeeriumi kantsleri Siim Suklese sõnul on koolituse eesmärk avada kultuurivaldkonna tihedaid seoseid teiste elualadega. «See omakorda aitab kaalukaid otsuseid langetavatel ametnikel mõista, millist olulist rolli mängivad kultuurinähtused nüüdisaegse ühiskonna toimimises, et kokkuvõttes mõista paremini kultuurielu taustsüsteeme,» selgitas Sukles.

«Kursuste vältel toimuvad värvikad arutelud Eesti kultuurielu teemadel, analüüsitakse uusi kultuurinähtusi ja nende tekkemehhanisme, osalejad täiendavad oma teadmisi mitmete kunstivormide ja -valdkondade kohta – sealhulgas teater, muusika, pärimus- ja käitumiskultuur, etnoloogia, kultuurieksport jm,» loetles Sukles.

«Sealjuures saavad osalejad kogeda kultuuri köögipoolt - aruteludele lisanduvad praktilise loomuga ülesanded, kus osalejad saavad vahetu kogemuse loomingulise tegevuse eripäradest ja iseloomust,» märkis ta.

«Oleme programmi väljatöötamise osas kaasa mõtlema palunud Jaanus Rohumaa. Nii et esinejate ringi saavad kaasatud tänased kultuurielu professionaalid, kes tegutsevad nii kodu- kui ka välismaal,» kinnitas kantsler.

Kaitseministeerium korraldab kõrgemaid riigikaitsekursusi alates 1999. aastast, sarnase ettevõtmisega järgnes neile keskkonnaministeerium 2005. aastast kõrgemaid keskkonnakursusi korraldades.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles