ERR.ee: esilinastub René Vilbre värskeim linateos «Mina olin siin»

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mina olin siin» on Rene Vilbre lugu Sass Henno kirjutatud pätidraamast.
«Mina olin siin» on Rene Vilbre lugu Sass Henno kirjutatud pätidraamast. Foto: Kaader filmist

Neljapäeva õhtul esilinastub Tallinna kobarkinos Rene Vilbre värskeim linateos «Mina olin siin»; Sass Henno samanimelisel romaanil põhinev film pakub vaatajale ühe versiooni sellest, mis juhtub valesid valikuid tehes.

17-aastasel Rassil, üksi elaval eliitkooli õpilasel, on unistus perest ja armastusest. Söögiraha nimel nõustub Rass müüma narkootikume ja see tõmbab ta sündmustesse, mida ta ei suuda enam kontrollida, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Üks peaosatäitjaist Tambet Tuisk möönab, et tema jaoks film õpetlik ei olnud. «Tegelikult ma ei tea, millist elu praegusel hetkel 17-aastased inimesed Tallinnas või Eestis elavad - üle 30-aastase inimesena on mul nagu teised teemad,» sõnas Tuisk.

Filmikriitik Kristiina Davidjantsi hinnangul on «Mina olin siin» hea žanrifilm, mis peaks minema hästi peale nii sihtgrupile kui ka nende vanematele.

Alates homsest on filmi «Mina olin siin» võimalik näha üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles