Ministeerium on «Magnust» valvanud täituri tegevusega rahul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kasearu (vasakul) ja Marti Laisk Kadri Kõusaare mängufilmis «Magnus»..
Kristjan Kasearu (vasakul) ja Marti Laisk Kadri Kõusaare mängufilmis «Magnus».. Foto: Kaader filmist.

Justiitsministeeriumi järelevalvemenetlus ei leidnud kohtutäitur Risto Sepa tegevuses rikkumisi keelatud mängufilmi «Magnus» linastuste tagasihoidlikul tõkestamisel.

«Kohtutäitur Risto Sepa suhtes tehtud erakorraline kontroll ei tuvastanud puudusi tema tegevuses «Magnuse» täitemenetluse läbiviimisel,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Mart Siilivask.

Siilivaski sõnul ei ole seadusest tulenevalt võimalik järelevalvemenetluse kohta avalikkusele ja ajakirjandusele lähemat teavet anda.

«Seaduse järgi on järelevalvet teinud inimesed kohustatud hoidma saladuses neile järelevalve käigus teatavaks saanud andmeid ning täitemenetlusega seonduvaid andmeid saab anda üksnes menetlusega seotud inimestele,» nentis Siilivask.

Justiitsministeerium algatas kohtutäitur Sepa suhtes järelevalvemenetluse, sest tema vastutas filmile seatud piirangute täitmise jälgimise eest.

Samas näitasid «Magnust» kohtukeelust hoolimata mitmel seansil nii Eesti Kinoliit kui ka Tartu Athena kultuurikeskus.

Harju maakohus keelas mais «Magnuse» avaliku esitamise ja levitamise seitsmeks aastaks Eestis, Euroopa Liidu liikmesriikides ja mujal ning samaks ajaks ka selle levitamise kõikvõimalikes muudes taasesitamist võimaldavates vormides, sealhulgas DVD-l, veebilehekülgedel ja muudel andmekandjatel.

Praeguseks on maakohtu otsuse vaidlustanud Tallinna ringkonnakohtus filmi ühe naispeategelase väidetava prototüübi esindaja vandeadvokaat Kersti Kägi ning filmi režissööri Kadri Kõusaare esindaja vandeadvokaat Maria Mägi.

Kägi taotleb ringkonnakohtult filmi esitamisele keelu kohaldamist vähemalt 30 aastaks ning Kõusaar ja Mägi filmi keelamise tühistamist.

Kohtuotsuse jõustumiseni kehtib mängufilmile esialgse õiguskaitse korras seatud esitamise ja levitamise keeld.

«Magnus» on pärjatud mitmel rahvusvahelisel filmifestivalil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles