Video: Tallinna Linnateatri juubelihooaja avakontsert

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnateatri hooaja avamine Lavaaugus.
Tallinna Linnateatri hooaja avamine Lavaaugus. Foto: Tallinna Linnateater

Neljapäeval, 13. augustil tegi Postimees ülekande Tallinna Linnateatri juubelihooaja avakontserdist, mis on nüüd videona järelvaadatav. Õhtul kell 20.00 astusid üles nii tänased Tallinna Linnateatri näitlejad kui ka mitmed üllatusesinejad, kes on teatris varem töötanud. Õhtu programm koosneb lauludest, mis pärinevad Noorsooteatri/Linnateatri lavastustest läbi aegade, samuti on publikul võimalus saada aimu teatri ajaloo võtmehetkedest. 

13. augustil 1965. aastal allkirjastas omaaegne kultuuriministri asetäitja käskkirja Eesti NSV Riikliku Noorsooteatri asutamiseks, mis 1994. aastal nimetati ümber Tallinna Linnateatriks. 13. augustil 2015 on kõik Linnateatri sõbrad palutud Lavaauku suurele juubelihooaja avapeole, et üheskoos meenutada möödunud 50 aastat ning süüa sünnipäevatorti.

Pidupäeval tulevad müügile ka piletid septembrikuus esietenduvale Adolf Šapiro lavastusele «Tagasitulek isa juurde» ning EMTA lavakunstikooli 27. lennu bakalaureuselavastuse «Segane seltskond» oktoobrikuu etendustele. Samuti saab osta pileteid Hele Kõrve sooloplaadi «Eluhõiked» esitluskontsertidele, mis toimuvad oktoobris.

Kõigi nende vahel, kes ostavad 13. augustil pileteid Linnateatri kassast, toimub piletiloos – kokku on loosis juubelihõnguline 50 priipääset Hele Kõrve plaadiesituskontserdile või lavastusele «Segane seltskond». Lisaks loositakse piletiostjate vahel ka Tallinna Linnateatri CD-plaate ja raamatuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles