ERR.ee: reisikirjad muutuvad järjest populaarsemaks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestlased on hakanud üha rohkem reisima ning ostavad seetõttu ka üha enam kodumaiseid reisikirju, milles autor jagab oma isiklikku kogemust võõrsil elamisest.

Majandusajakirjanik Liis Kängsepp kirjutas raamatu «Minu Argentina» oma enam kui aastapikkusest elust ja vabatahtliku tööst Buenos Aireses, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Enim eestikeelseid reisikirju välja andnud kirjastuse Petrone Print juhi Epp Petrone hinnangul otsivad lugejad raamatutest inimeste lugusid, mis võib olla isiklikel kogemustel põhinevate reisikirjade menu üks põhjuseid.

«Ta kajastab paljuski seda, mis tänapäeva Eesti on. Me oleme globaalseks muutunud - igas kooliklassis, igas külas ja linnas on nii palju neid, kes on kusagile ära kolinud ja tegelikult inimesi huvitab see kogemus,» rääkis Petrone.

Reisikirjanduse tekkimine on esimene märk sellest, et eestlased reisivad piisavalt palju, et on, millest kirjutada. Kirjanduskriitik Ilona Martsoni sõnul oli reisikirjade nišis senimaani arenguruumi, kuigi päris täitmata see ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles