ETV uus saatesari uurib inimväärse elu võimalikkust

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakera.
Maakera. Foto: SCANPIX

2. septembrist algab ETVs lühisaadete sari «Meie maailm» inimväärse elu võimalikkusest meie planeedil. Saated räägivad inimõigustest, vaesuse vastu võitlemisest, tarbimisest, humanitaarabist, samuti ka puhtast veest ja paremast maailmast.

2015. aasta on Euroopas kuulutatud arengukoostööaastaks. ÜROs võetakse sel aastal vastu kestliku arengu eesmärgid. Nii arengukoostöö üldisemalt kui ka sätestatavad eesmärgid püüdlevad selle poole, et võimaldada kõigile maailma elanikele inimväärne elu. Et vaesus väheneks ja meil kõigil oleks võimalus heaks hariduseks ning enda toimetuleku tagamiseks; et riigiinstitutsioonid oleksid kaasavad ja usaldusväärsed, looduskeskkonna majandamine jätkusuutlik ja ebavõrdsust maailmas vähem.

Lühisaated tutvustavad arengukoostööga seotud teemasid. Saatesarja režissöör on Aile Ellmann ja toimetaja Piret Suurväli.

Saatesari «Meie maailm» on valminud ERRi ja MTÜ Mondo koostöös projekti «EYD2015: Media for Development» raames. Projekti eesmärk on meedia abil tõsta ühiskonna teadlikkust globaalsetest teemadest ja väljakutsetest ning seda rahastab Euroopa Komisjon.

«Meie maailm» on ETV eetris alates 2. septembrist kaks korda nädalas, kolmapäeviti kell 13 ja laupäeviti kell 9. Saated on vaadatavad ka ERRi Maailmaportaalis http://err.ee/l/maailm ja MTÜ Mondo kodulehel www.mondo.org.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles