Forum Cinemas ekraanile jõuab Cumberbatchi «Hamlet» ja 24 muud maailma kultuurisündmust

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch Hamletina selle aasta kõmulisimas teatrilavastuses, mis on eelkõige siiski meedia- ja meelelahutussündmus, sest hingekriipiv teatrielamus jääb saamata.
Benedict Cumberbatch Hamletina selle aasta kõmulisimas teatrilavastuses, mis on eelkõige siiski meedia- ja meelelahutussündmus, sest hingekriipiv teatrielamus jääb saamata. Foto: Johan Persson

Forum Cinemas toob 3. septembril algaval hooajal Eesti vaatajateni kokku 25 maailmas kõrgelt hinnatud teatri-, muusika-, ooperi- ja balletiülekannet.

Forum Cinemas kultuurisündmuste programmispetsialisti Johannes Lõhmuse sõnul tasub esile tõsta 3. septembril Eestis esmakordselt esietenduvat Simon Godwini lavastatud George Farquhari etendust «Linnavurlede riugas», mis avab ühtlasi Briti Kuningliku Rahvusteatri ülekannete hooaja Coca-Cola Plazas. «1707. aastal kirjutatud etendus puudutab igipõlist küsimust – kuidas ilma vähimagi vaevata ära elada,» täpsustas Lõhmus. Lisaks seansile Tallinnas näeb etendust 8. septembril kordusena Tartu kinos Ekraan.

Seekordse teatrihooaja keskmes on maailma teatri suurkuju William Shakespeare’i looming. 15. oktoobril jõuab esmakordselt vaatajateni «Hamlet», milles lööb Benedict Cumberbatchi kõrval kaasa ka meie teatrilavadelt tuttav Sergo Vares. 12. novembril näeb Shakespeare’i tragöödiat «Coriolanus» peaosas Tom Hiddlestoniga ning tuleva aasta 25. veebruaril on võimalus näha komöödiat «Nagu teile meeldib». 8. detsembril üle kantava «Jane Eyre’i» lavastusele on oodatud kõik Charlotte Brontë loomingu austajad.

24. ja 29. septembri õhtutel kutsub programmispetsialist Lõhmus kõiki popmuusika- ja -kultuurifänne kahele hooaja visuaalsele suursündmusele. 24. septembril on võimalik näha tänavusel Toronto filmifestivalil esilinastuvat dokumentaali «The Reflektor Tapes», mis pajatab Montreali rokkbändi Arcade Fire hittalbumi «Reflektor» saamisloo. «Koostöös lavastaja Kahlil Josephiga on bänd saanud viimaks ometi oma mõtted visuaalsesse keelde ümber tõlkida,» kinnitab Lõhmus ning soovitab kõikidel huvilistel kohale tulla. Samuti saavad Pink Floydi austajad näha 29. septembril Tallinnas, Tartus ja sadades kinodes üle maailma bändi asutajaliikme ja visionäri Roger Watersi loodud suurteost «Roger Waters – The Wall».

Kaheksandat aastat järjest tuuakse Eesti ooperisõprade ette New Yorgi Metropolitan Opera otseülekanded. Tähistamaks MET ülekannete ülemaailmset 10. sünnipäeva saab näha ka kõige esimest ülekannet 2006. aastast – Mozarti «Võluflööti». Hooaeg algab  3. oktoobril Giuseppe Verdi «Trubaduuriga» ja lisaks itaalia suurkujudele Verdile, Giacomo Puccinile ja Gaetano Donizettile näeb muuhulgas ka Wagneri, Straussi, Alban Bergi ja Georges Bizet’ oopereid. 

11. oktoobril alustab oma kuuendat hooaega ka balletiülekannete sari Moskva Suurest Teatrist. Noorenduskuuri läbiv balletiteater toob sel hooajal lavale neli uut etendust ja kolm varasemat populaarsemat lavastust ning otseülekandes saab nautida ka «Giselle’i», «Kameeliadaami», «Tõrksa taltsutust» ja «Don Quijote’t». Klassikalise muusika austajaid ootavad Dmitri Šostakovitši, Pjotr Tšaikovski ja Frédéric Chopin’i maailmatuntud lood. Kõiki balleti- ja ooperiülekandeid saab nautida nii Tallinnas, Tartus kui ka Narvas.

Sügise tulekuga alustab Forum Cinemas oma uut teatri-, muusika-, ooperi- ja balletiküllast kultuurihooaega. Kasutades maksimaalselt ära kinoheli ja -pildi võimekust, kantakse Tallinna, Tartu ja Narva kinodes üle 11 ooperit, 7 balletti, 5 teatrietendust ning 2 muusika erisündmust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles