«Isuri eepose» mõttelise järjena esietendub «Meditatsioonid Tormisega»

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Isuri eepose" esietendus Kodru raba serval.
"Isuri eepose" esietendus Kodru raba serval. Foto: Eero Vabamägi

Lavastajad Eva Klemets ja Anne Türnpu ning dirigent Janne Fridolin koostöös teatriga  NO99 toovad lavale kontsertlavastuse «Meditatsioonid Tormisega», mis on pühendatud Veljo Tormise 85. juubeliks.

Samadelt autoritelt augustis etendunud «Isuri eepos», mida mängiti päiksetõusudel Kodru rabas, pälvis suure publikuhuvi ning oli nende Tormise-aasta esimene lavastus. Nüüd tuuakse lavale teine teos. Laval on Noorte Segakoor Vox Populi ja Liina Jaska (Vaikuseminutid MTÜ). Kontsert etendub vaid kolmel õhtul Teater NO99 kammersaalis.

««Meditatsioonid Tormisega» on essee sõna, heli ja maailma tühjusest. Ja kui seda suhet tahta kuidagi kirjeldada, siis on see vastastikune armastus. Nõnda siis on «Meditatsioonid Tormisega» üks lihtne armastuslugu, mis hoiab koos maailma, Eestimaad, iga inimest, maastikku - nii vist on Veljo Tormis seda tundnud, arvame meie, kes me niimoodi tunneme,» sõnastavad lavastajad Anne Türnpu ja Eva Klemets kontsertlavastuse olemuse. ««Meditatsioonid Tormisega» lavastuses saavad kokku Veljo Tormise muusika, mantrate tundja, loitsude lausuja Liina Jaska lausumised ning hunnitud panoraamfotod loodusfotograaf Rein Arjukeselt. Ja seda puudutust tahaks jagada,» lisab dirigent Janne Fridolin.

Lavastuse kunstnik on Kairi Mändla, valguskunstnik Airi Eras,  videomeistrid Rein Arjukese ja Ahto Vaher. Laval on Noorte Segakoor Vox Populi ja Liina Jaska.

Etendused NO99s etenduvad 10., 11. ja 12. septembril.

14. septembril sõidetakse lavastusega ka Ameerika Ühendriikidesse, kus antakse viis kontsertetendust nii lääne- kui idarannikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles