ERSO tegevuskulud on aastaga 4,3 protsenti kasvanud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Siitan.
Andres Siitan. Foto: Raigo Pajula

Kultuuriministeeriumi läbi viidud auditist Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) majandustegevusele selgub, et orkestri tegevuskulud on eelmise aastaga võrreldes 4,3 protsenti kasvanud.

Olukorras, kus riigiasutustelt nõuti 9-protsendilist kokkuhoidu, leiab kultuuriminister Laine Jänes, et ERSO direktor Andres Siitan on rikkunud finantsdistsipliini, Siitan väidab, et ministeeriumi audit näitab moonutatud andmeid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kultuuriministeeriumi tehtud auditist selgub ka mitmeid muid tõsiasju. Muuhulgas näiteks, et tänase seisuga on ERSO käesoleva aasta riigieelarvelistest majandamiskuludest ära kasutanud 99,7 protsenti, mis tähendab, et aasta lõpuni jääb orkestrile majandamiskuludeks 7088 krooni.

Siitan väidab, et eelarveaugu tekitasid orkestri luhtunud reformid, nimelt olla ministeerium RAMile ja Hortus Musicusele lubanud, et nende eelarveid pärast ERSOga liitumist ei vähendata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles